23.2 C
Província de Tarragona
Dimecres, abril 10, 2024

Tothom a córrer

Dani Marcelo, estudiant d'Arquitectura de la URV, és l'autor de la imatge de la cursa solidària, després d'haver guanyat un concurs públic (foto: URV)
Dani Marcelo, estudiant d’Arquitectura de la URV, és l’autor de la imatge de la cursa solidària, després d’haver guanyat un concurs públic (foto: URV)

La moda de sortir a córrer és indiscutible. Sigui per la crisi, sigui per alliberar tensions, sigui perquè és molt econòmic, sigui pel benestar que produeix…una part de la població en constant creixement ha decidit calçar-se les sabatilles i anar a fer “running” per diferents indrets de Tarragona.

 

Amb el titular “Joc de cames”, aquest és un dels temes del número 2 de la revista FET a TARRAGONA que surt a la venda aquest dimecres 13 de novembre. El reportatge el signa Quim Pons i té com a protagonistes a alguns dels millors atletes de la ciutat. La revista la podreu trobar a les llibreries de Tarragona, o bé us en podeu subscriure aquí per només 30€ tot l’any i la rebreu còmodament a casa.

 

La primera cursa solidària de la URV se suma al calendari de proves esportives populars

De manera paral·lela a l’augment de corredors també han crescut les curses més populars o més competitives, de tal manera que el calendari està ple a vessar els caps de setmana. A Tarragona, diumenge 17 s’incorpora una nova prova, la primera cursa solidària URV, de caire ciutadà i amb algunes peculiaritats: té una finalitat social vinculada a la demarcació i ofereix la possibilitat de participar de manera individual, en parelles o en equips de quatre persones.

 

Cadascuna de les modalitats tindrà un itinerari i sortirà en un moment diferent al llarg del matí, a partir de dos quarts d’onze, però sempre des del Moll de Costa. Els organitzadors han creat el “testimoni solidari”, el tub que l’atleta porta en els curses de relleus i que en aquesta ocasió s’ha realitzat amb fusta d’un arbre de l’Àsia, especialment lleugera i resistent. Si no voleu córrer o caminar, però sí col·laborar amb la iniciativa, us en podeu apuntar com a voluntaris per ajudar en les tasques d’organització.

 

La cursa l’organitza el Centre de Cooperació al Desenvolupament URV Solidària i Esports URV, però compta amb el suport tècnic de l’empresa Running Solutions. La recaptació anirà destinada a un projecte que tingui com a objectiu resoldre una problemàtica social de les comarques tarragonines. El projecte s’escollirà d’entre tots els que es presentin a una convocatòria pública de la universitat on es tindran en compte la innovació, la viabilitat i la creativitat de la proposta.

 

La cursa solidària de la URV -amb una longitud de 10 quilòmetres, apta per a tothom- se suma així al calendari de proves de “running” de la ciutat i de la demarcació. Serà de fet, la prèvia a la Mitja Marató Ciutat de Tarragona del diumenge 24. Curses i més curses per donar resposta a una necessitat que no para de créixer. Tothom a córrer i a fer salut!

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here