16.2 C
Província de Tarragona
Diumenge, abril 21, 2024

“Volem una Sala Trono amb el doble de capacitat”

L'actor Joan Negrié a la sala de butaques de la Sala Trono (foto: David Oliete)
L’actor Joan Negrié a la sala de butaques de la Sala Trono (foto: David Oliete)

Aquesta tardor Joan Negrié reviu alguns dels moments més durs de la guerra civil: els bombardejos que va patir Barcelona l’any 1938. Ho fa amb un grup d’actors i actrius de primera divisió com Emma Vilarasau, Míriam Iscla i Jordi Banacolocha a l’escenari del Teatre Goya Codorniu. L’actor tarragoní forma part del repartiment de l’obra Barcelona, del dramaturg Pere Riera, que es va estrenar la passada primavera al Teatre Nacional de Catalunya.

 

Què suposa aquesta Barcelona en la seva carrera professional?

És l’obra més important perquè és l’última. Va començar al TNC amb un altre actor, Joan Carreras, i en aquesta segona etapa que gestiona Focus hi tinc l’oportunitat i el privilegi de treballar amb actors extraordinaris… És un regal que m’ha vingut del cel. Viure aquesta experiència és brutal, perquè el públic s’identifica molt amb els personatges i ens trobem en un moment de molta emotivitat amb el debat sobre la independència de Catalunya. El meu paper és el del Ramon, el nuvi de la filla de la matriarca de la casa on passa la història. Té un germà ferit pels anarquistes. La familia és republicana, però el Ramon no entra en política, només vol que s’acabi la guerra i que vinguin temps millors.

 

Es podrà veure Barcelona a Tarragona?

Sí, segurament vindrem al febrer  (…)

 

Aquest és un fragment de l’entrevista a Joan Negrié que publica el segon número de la revista FET a TARRAGONA. Negrié afirma que la Sala Trono necessita un espai amb el doble de capacitat i reclama més coordinació amb els teatres municipals per fer difusió de les diverses programacions.

La revista la podeu trobar a: Llibreria La Capona, Llibreria de la Rambla, Llibreria Adserà, Espai Turisme (carrer Major), Cal Matias (Serrallo), El Lloro i La Cocotte.

Feu-vos subscriptors del FET per només 30 € l’any i rebreu la revista a casa. Només cal clicar aquí.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here