25.6 C
Província de Tarragona
Dissabte, juny 25, 2022

Nissagues del Mercat i el seu entorn

Ramon Forné, al seu establiment del carrer Reding, és un dels protagonistes de la revista FET a TARRAGONA (foto: David Oliete)
Ramon Forné, al seu establiment del carrer Reding, és un dels protagonistes de la revista FET a TARRAGONA (foto: David Oliete)

La Patro Guiu és una verdulaire… de les que no criden. Porta des dels 14 anys venent fruites i verdures al Mercat Central. Ara en té 55 i no s’imagina enlloc més que al negoci que va heretar de la mare i a on també hi treballen ara el seu fill, l’Ivan, i el seu germà, el Marcel. Són quatre les generacions de la família que han viscut d’aquesta empresa, malgrat que sense seguir l’ordre cronològic tradicional. La fundadora fou la mare de l’actual propietària, que també es deia Patro. Va obrir parada al Mercat Central fa 45 anys i, un cop es va consolidar i va ampliar la botiga, s’hi va afegir l’àvia, la Josefa  (…)

La incertesa sobre el futur que tenen el paradistes de dins del mercat es converteix en angoixa pels botiguers de l’entorn del recinte, després de sis anys soportant unes obres de gran dimensió que han afectat dràsticament la circulació de vehicles i persones al voltant de la plaça Corsini. Un dels trams més castigat és el del carrer Reding, on han tancat diferents negocis. “Aguantem els que portem més temps, però tothom s’ha vist obligat a fer acomiadaments i hem perdut els estalvis de tota una vida”, diu en Ramon Forné, propietari de la Tintoria Forné, la més antiga de la ciutat (…)

 

Aquest és un fragment del reportatge dedicat al Mercat central, que forma part del segon número de la revista FET a TARRAGONA.

La revista la podeu trobar a: Llibreria La Capona, Llibreria de la Rambla, Llibreria Adserà, Espai Turisme (carrer Major), Cal Matias (Serrallo), El Lloro i La Cocotte.

Us podeu fer subscriptors de la revista per només 30 € l’any i la rebreu còmodament a casa. Per complimentar la subscripció només cal clicar aquí 

Albert Ollés
Albert Ollés
Periodista. Coordinador del FET a TARRAGONA.
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here