15.4 C
Província de Tarragona
Dilluns, abril 8, 2024

Amic dels barris de Ponent

Educadors de la Fundació Casal Amic conversen amb un grup de joves en una plaça de Camp Clar, en el marc del programa "A peu de carrer" (foto: David Oliete)
Educadors de la Fundació Casal Amic conversen amb un grup de joves en una plaça de Camp Clar, en el marc del programa “A peu de carrer” (foto: David Oliete)

Un bon exemple de la feina de la Fundació Casal l’Amic és el programa ‘A peu de carrer’, que ara compleix deu anys. Una intervenció directa dels educadors del Casal l’Amic als carrers i places de Campclar. Passem una tarda amb els joves i acompanyats de Natàlia Avilés, que s’estrena com a educadora d’aquest projecte, i Albert Ortega o Txiqui, com el coneix tot el barri. Ell està al projecte des de fa cinc anys.

Durant tota la tarda no para de parlar amb infants i joves de Campclar. Tots el coneixen i el tenen com a referent. Aquest era l’objectiu del projecte i s’ha complert. La seva feina és sortir cada dia al carrer per fer de pont entre les demandes dels joves i els serveis on els poden adreçar. “Busquem una confiança amb ells, que ens vegin com persones que els podem ajudar”, explica el Txiqui mentre uns infants li demanem més activitats i tallers al carrer. Un dels eixos del projecte són les dinamitzacions, amb el Bibliotiquín i el Ludotiquín com a activitats estrella, una biblioteca portàtil que ha tingut un gran èxit entre els joves. “Això ens ajuda a donar visibilitat a la nostra feina així com afiançar els vincles amb al barri”, assegura l’educador.

Fan dues rutes, la de la zona esportiva, amb cases adossades; i la dels pisos de Cobasa, on hi ha edificis de protecció oficial, dues àrees molt diferents entre elles. Els acompanyem en la segona de les rutes i  passem per totes les places i carrers on habitualment s’hi apleguen els joves. Després de tants anys, la complicitat amb els educadors és màxima.  “És una feina molt a llarg termini, però acaba tenint una recompensa” (…).

 

Aquest és un fragment del reportatge dedicat als trenta anys de la Fundació Casal Amic que signa Josep Ardila al segon número de la revista FET a TARRAGONA.

La revista està a la venda als següents punts: Llibreria de la Rambla, Llibreria La Capona, Llibreria Adserà, Cal Matias, Espai Turisme (carrer Major), El Lloro i la Cocotte.

Si voleu ser subscriptors de la publicació, només cal que cliqueu aquí.  El preu de la subscripció és de 30 € l’any i la revista la rebreu còmodament a casa.

Josep Ardila
Josep Ardila
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here