13.5 C
Província de Tarragona
Dimarts, abril 16, 2024

Ballesteros, a remolc del PP

L'alcalde Ballesteros en la conferència sobre l'estat de la ciutat que va pronunciar a principis de 2013 (foto: PSC Tarragona)
L’alcalde Ballesteros en la conferència sobre l’estat de la ciutat que va pronunciar a principis de 2013 (foto: PSC Tarragona)

A remolc del Partit Popular. Una altra vegada, l’alcalde de Tarragona fent seguidisme de la iniciativa política del PP. Les declaracions de Josep Fèlix Ballesteros, assegurant que no cedirà les dades del padró municipal de cara a la consulta del 9 de novembre, si aquesta no és legal, referma la convicció que els socialistes catalans només actúen en resposta a la iniciativa política del PP. En aquest cas, la líder dels populars catalans, Alicia Sánchez-Camacho, obria la setmana política amb una entrevista a l’Agència Catalana de Notícies on llençava la proposta de boicot a la consulta. Ballesteros només ha trigat 48 hores per refermar, en una entrevista a la SER, la postura del PP català que, en canvi, ha estat rebutjada pel seu company, l’alcalde de Lleida, Àngel Ros.

 

Alinear-se amb el Partit Popular. Ara fa just un any, una altra iniciativa dels populars -en aquest cas, del seu líder a Tarragona, Alejandro Fernández-, va deixar en evidència la postura seguidista del PSC. ¿Recordeu la campanya i la moció per canviar el nom de la Universitat Rovira i Virgili pel d'”Universitat de Tarragona” apel·lant a la defensa de la capitalitat de Tarragona? Els socialistes van donar suport al PP (incorporant una esmena sobre finançament universitari) i la moció va ser aprovada pel plenari el 18 de gener de l’any passat.

 

Llavors, com ara, Ballesteros apareix a ulls de molts tarragonins com un alcalde que segueix el ritme polític que marca el Partit Popular. Potser ho fa per estratègia electoral, mirant les enquestes que indiquen que el PP i Ciutadans poden treure-li molts vots en els propers comicis municipals i, per tant, llençant missatges en clau espanyolista. Ell insisteix en dir que vol que el poble català pugui opinar sobre el seu futur en un referèndum legal, però després les seves decisions el sitúen com un polític més de “l’aparell” del PSC, a les ordres de Navarro i Rubalcaba i sense un discurs propi i autònom.

 

És aquesta la millor manera de liderar la segona capital de Catalunya en un moment decisiu per al país? És aquesta la millor manera per continuar sent l’alcalde després del 2015? Ballesteros tindrà oportunitats per explicar-se ben aviat. Serà interessant escoltar-lo el dia 29 de gener a la conferència sobre l’estat de la ciutat que organitza el Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

1 COMMENT

  1. Bon dia. Crec que el que fa Ballesteros és intentar aturar la fuita de vots del PSC cap Ciutadans a Tarragona. Al igual que els està perdent el Fernandez però en menor mesura.
    Salut

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here