18.4 C
Província de Tarragona
Dilluns, abril 15, 2024

Rosa Mª Virolés, magistrada del Tribunal Suprem

Rosa Maria Virolés, davant la Capçalera del Circ, on fa dècades hi havia el taller d'automoció del seu pare (foto: Agustí Arévalo)
Rosa Maria Virolés, davant la Capçalera del Circ, on fa dècades hi havia el taller d’automoció del seu pare (foto: Agustí Arévalo)

És la persona de Tarragona que ha arribat més amunt a la carrera judicial. Membre de la sala quarta del Tribunal Suprem, dedicada als temes socials, Rosa M. Virolés Piñol es passa bona part de la setmana a Madrid -amb xofer i fins fa un any amb escorta-. Després de quaranta anys dedicada a l’estudi i la pràctica del dret social i del treball i vint-i-cinc com a magistrada, Virolés observa ara a la capital de l’Estat l’augment de la crispació respecte Catalunya.

 

La conversa té lloc en un indret únic, espectacular. Som a la cúpula, com ella nomena la torre de l’edifici número 77 de la Rambla Nova que fa cantonada amb el carrer de l’Assalt, allà on hi va haver l’estudi de l’antiga Ràdio Tarragona. Un espai de només trenta metres quadrats, però amb unes vistes sensacionals de Tarragona que Rosa M. Virolés utilitza de forma molt esporàdica. La magistrada -nascuda al carrer Cós del Bou 2- va accedir el 1987 a la carrera judicial com a jutge a Gandesa, va estar destinada a la sala social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i des del 2006 ocupa una de les vuitanta places del Tribunal Suprem, el màxim òrgan de jurisdicció a l’Estat espanyol en tots els àmbits, menys en el de garanties i drets constitucionals  (…)

 

Aquesta és la introducció a l’àmplia entrevista a Rosa Maria Virolés Piñol que publiquem al número 3 de la revista FET a TARRAGONA. La publicació es pot comprar a Llibreria La Capona, Llibreria de la Rambla, Llibreria Adserà, Cal Matias (Serrallo), Espai Turisme (carrer Major), El Lloro i La Cocotte. També la podeu rebre còmodament a casa si us en féu subscriptors per només 30 euros l’any. Per complimentar la subscricpió només cal clicar aquí.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here