25.6 C
Província de Tarragona
Divendres, juliol 12, 2024

Ballesteros, l’autònom

L'alcalde de Tarragona en la conferència sobre l'estat de la ciutat d'aquest dimecres (foto: Mauri Fernández - Ajuntament)
L’alcalde de Tarragona en la conferència sobre l’estat de la ciutat d’aquest dimecres (foto: Mauri Fernández – Ajuntament)

Ballesteros, l’autònom. El col·lectiu d’emprenedors autònoms serà el motor de la reactivació econòmica de la ciutat, segons l’alcalde de Tarragona. I en aquesta línia anuncia com a mesura estrella la bonificació d’impostos de fins a un 95 % per a les persones que decideixin seguir aquest camí laboral. La mesura “pionera” va acompanyada d’altres propostes en l’àmbit de la dinamització empresarial que Ballesteros enuncia en la conferència anual sobre l’estat de la ciutat que organitza el Col·legi de Periodistes de Catalunya.

 

Ballesteros, l’autònom. En 50 minuts de discurs, l’alcalde de Tarragona no fa cap referència al procés polític que viu el país, com si aquesta fos una “ciutat autònoma” que viu al marge de la resta de Catalunya. Només en resposta a les preguntes dels periodistes, Ballesteros diu que la postura de la direcció del PSC respecte el dret a decidir no afectarà els seus resultats a les eleccions municipals del 2015 i insisteix en allò de la “consulta legal i acordada”. I remata: “Ciutat independentista?. No, ciutat magnífica”.

 

Al marge d’aquests dos aspectes, la conferència de l’alcalde del seu setè any de mandat no ofereix grans novetats. Els tres pilars de la Tarragona del futur -diu- són la cultura, el turisme i l’esport (de Tarraco Viva i August als Jocs del Mediterrani). Les inversions futures -anuncia- miren més cap a Llevant i menys cap al centre i Ponent. Els esforços pressupostaris -reitera- van destinats a serveis socials i atenció a les persones. Les finances municipals -assegura- no estan pitjor ara que abans de la crisi. I políticament, el seu mandat -recorda- es bansa en el consens i el diàleg i l’absència de polèmiques.

 

Més enllà dels continguts, l’acte a la sala del Col·legi d’Advocats i Farmacèutics deixa altres detalls i anècdotes que apuntem aquí breument:

– La llum se’n va uns segons de bona part de la sala  quan, justament, l’alcalde parla dels Jocs del 2017 i del tercer fil o carril ferroviari. 

– Quan parla de la falta de finançament per al Mercat, Ballesteros esmenta l’Estat, però obvia la Generalitat, tot i que aquesta institució apareix al text del discurs facilitat als periodistes.

– L’alcalde improvisa un reconeixement personal al rector Francesc Xavier Grau quan remarca el paper de la URV i també te unes paraules d’afecte per al president del Port, Josep Andreu, quan insinua accions futures per atreure creuers.

Cap absència remarcable a l’auditori: tots els representants de les institucions; tot l’equip de govern; més regidors de CiU i PP que en anys anteriors (no hi és, però, Alejandro Fernández); la portaveu d’Iniciativa; indústries químiques, sindicats, patronals, Cambra de Comerç, alcaldes de poblacions veïnes, diputats, entitats, col·legis professionals…

– Ballesteros comença la conferència amb un reconeixement a Ràdio Reus amb motiu dels 90 anys d’emissions, però no fa cap referència a la situació dels mitjans a Tarragona.

– Ballesteros acaba la conferència desitjant haver transmès al públic el seu optimisme “no fantasiós”, però ho fa en un to de veu baix que contrasta amb les seves paraules. A l’alcalde se’l veu millor quan improvisa que quan ha de seguir el guió fil per randa.

– Extraordinària cordialitat entre Ballesteros, Victòria Forns i el nou president local de Convergència, Jordi Sendra, en acabar l’acte.

 

I dues crítiques finals :

– La imatge de molts assistents de les primeres fileres (molts polítics) més pendents del telèfon mòbil i del teclat que no de les paraules de l’alcalde. Al meu entendre, una qüestió de mala educació imperdonable.

– El format actual de la conferència que, segons la meva opinió, mostra símptomes d’esgotament després d’una llarga trajectòria ja encetada amb l’alcalde Nadal. Sort que l’any 2015 no tindrà lloc aquest acte per la proximitat de les eleccions. Els companys periodistes hauríem de buscar una altra fórmula per fer aquest acte més àgil, més atractiu, més interessant i més informatiu quan ens trobem amb l’alcalde del pròxim mandat.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here