18 C
Província de Tarragona
Dimecres, febrer 28, 2024

Dilluns als museus

La Capçalera del Circ, el Pretori i l'Amfiteatre també es podran visitar els dilluns de primavera i estiu, a partir del 14 d'abril
La Capçalera del Circ, el Pretori i l’Amfiteatre també es podran visitar els dilluns de primavera i estiu, a partir del 14 d’abril

Bona notícia, decisió encertada. Els principals reclams turístics de Tarragona estaran oberts els dilluns de primavera i estiu. L’àrea de Patrimoni de l’Ajuntament ha reorganitzat el personal que treballa als espais museístics municipals i ha aconseguit que l’Amfiteatre i el Circ-Pretori es puguin visitar els dilluns en un horari intensiu de 10 del matí a 3 de la tarda.

 

S’acaba, per tant, la imatge d’aquells dilluns de temporada alta amb tots els monuments tancats i amb els turistes passejant pel nucli antic sense poder accedir-hi. Aquesta tradició de museus tancats el primer dia de la setmana –molt habitual a totes les ciutats d’aquí i d’arreu- es trenca a Tarragona amb encert. Un conjunt Patrimoni Mundial com el nostre ha d’aspirar a estat obert al públic el màxim d’hores possibles i, per tant, és positiu que els monuments més visitats siguin accessibles els 7 dies de la setmana, entre Setmana Santa i finals de setembre.

 

Hi ha molts estrangers que visiten Tarragona un dia en el marc d’unes vacances de sol i platja a la Costa Daurada. A aquests turistes se’ls ha d’oferir la possibilitat de veure i conèixer els nostres monuments el dia que decideixin venir. També aquells dilluns d’estiu que –quina casualitat!– el cel està ennuvolat i fa que els estrangers substitueixin la sorra de la platja per les pedres dels monuments de Tarraco.

 

Són poques les ciutats que ofereixen el seu patrimoni al visitant tota la setmana. La contrapartida adoptada per l’àrea que dirigeix Carme Crespo afecta les cases Canals i Castellarnau, que només es podran visitar lliurement els caps de setmana, i en grup i amb reserva prèvia la resta de dies. És una nova distribució raonable, perquè es dóna prioritat als monuments més visitats (un 75% del total, segons dades de l’Ajuntament) perquè estiguin oberts més hores.

 

La mesura s’aplicarà enguany a partir del 14 d’abril, dilluns de Setmana Santa, coincidint amb les vacances que atreuen un públic molt familiar a Tarragona. Això significa que el festiu Dilluns de Pasqua també estaran oberts l’Amfiteatre i el Circ-Pretori oferint al turista més possibilitats per contemplar el patrimoni de la ciutat. Una decisió que cal aplaudir perquè va en la línia de millorar la nostra condició d’amfitrions a tots aquells que ens visiten.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

2 COMMENTS

  1. Hi ha un punt que no em queda clar. En quina situació queda la Fundació Fòrum? Com és sabut té la seva seu a Casa Canals.

  2. Efectivament, una decisió molt encertada la d’ obrir el dilluns, dia en el qual els museus de gairebé tot el món tanquen, i això ho sap qui fa turisme cultural, i tancar cases museu per les quals ja s’han venut les entrades (en forma d’ entrades conjuntes que són valides per tot un any natural i en forma de passis anuals) Clar que sí, la improvisació és la millor forma de gestió cultural!!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here