13.4 C
Província de Tarragona
Dilluns, març 4, 2024

La viabilitat d’una Catalunya independent

Parada de recollida de signatures pel dret de petició al carrer Canyelles .
Parada de recollida de signatures pel dret de petició al carrer Canyelles .

El cicle de debat Diàlegs 2014: Tarragona i la consulta viurà el pròxim dimecres, 2 d’abril, una nova sessió a la sala d’actes de la Delegació de Cultura de la Generalitat (c/ Major, 14).

 

La iniciativa, organitzada pel Fet a Tarragona i la Universitat Rovira i Virgili (URV) pretén fer d’aparador des d’on escoltar una àmplia mostra d’opinions de persones representatives de la societat civil tarragonina al voltant del procés polític que viu Catalunya amb l’horitzó de la consulta del 9 de novembre.

 

Aquest tercer acte del cicle arribarà una setmana abans que el dimarts 8 d’abril es voti al Congrès dels Diputats la petició del Parlament per traspassar al govern de la Generalitat la competència per convocar el referèndum. I a només tres dies de la celebració a la Tàrraco Arena Plaça de l’assemblea general de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC).

 

En aquest context de progressiu augment d’intensitat del procés, el tres ponents convidats parlaran de temes vinculats a les seves respectives especialitats que generen controvèrsia envers la viabilitat d’una futur estat català.

 

El cicle ‘Diàlegs 2014’ prepara una tercera sessió per parlar d’economia, empresa i Europa

Els protagonistes de la xerrada-col·loqui seràn el degà de la Facultat de Ciències Jurídiques de la URV, Alfonso Gonzàlez, l’economista i expresident del Club Bàsquet Tarragona, Francesc Xavier Mas, i l’advocat Pere Grau.

 

Alfonso Gonzàlez és doctor en Dret i el seus àmbits de recerca estan vincultats amb les institucions de la Unió Europea (UE) i la política exterior. És, per tant, una veu autoritzada per respondre dubtes de gran trascendència com ara si una Catalunya independent quedaria fora de la UE i quin podria ser el seu encaix jurídic i legal a nivell internacional.

 

Francesc Xavier Mas és auditor de comptes i farà una exposició, partint de dades objectives, sobre l’impacte econòmic que podria tenir la independència a Catalunya i Espanya.

 

Pere Grau és un dels opinadors habituals de la revista del FET i és soci del despatx d’advocats AGL, especialitzat en l’assessorament legal de societats mercantils. Des d’aquesta posició parlarà de la percepció que tenen del procés les petites i mitjanes empreses i de quin podria ser el seu futur si Catalunya esdevé un estat.

 

El debat és obert a tothom i començarà a les 19.30 hores. El cicle es completarà amb dues sessions més programades per als mesos de maig i juny.

Albert Ollés
Albert Ollés
Periodista. Coordinador del FET a TARRAGONA.
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here