23.1 C
Província de Tarragona
Dimecres, juliol 24, 2024

Economia, empresa, Europa i la sobirania de Catalunya

Manifestació de catalans a Brussel·les l'any 2009 reclamant la creació d'un nou estat
Manifestació de catalans a Brussel·les l’any 2009 reclamant la creació d’un nou estat

Aquest dimecres 2 d’abril reprenem el cicle de xerrades col·loqui titulat ‘Diàlegs 2014: Tarragona i la consulta’. Organitzat per la Universitat Rovira i Virgili i el FET a TARRAGONA, el cicle vol donar veu a persones representatives de la societat civil perquè expressin el seu punt de vista del procés polític que viu Catalunya en un context en el qual una àmplia majoria de ciutadans vol decidir a les urnes el futur del país.

 

La tercera sessió dels Diàlegs comptarà amb la participació de tres ponents: Francesc Xavier Mas, economista i auditor de comptes (i expresident del Club Bàsquet Tarragona), farà una exposició sobre l’impacte econòmic que pot suposar una hipotètica independència de Catalunya. Pere Grau, advocat, analitzarà la postura de la majoria de petites i mitjanes empreses tarragonines respecte el procés. I Alfonso González, degà de la Facultat de Ciències Jurídiques de la URV, explicarà el context europeu i la possible actitud dels estats de la Unió Europea davant les demandes catalanes.

 

Cada ponent farà una primera intervenció per abordar el tema des de la seva perspectiva professional o d’expert, i després s’obrirà un espai de col·loqui amb la intervenció del públic. Les dues primeres sessions, també celebrades a la sala del Departament de Cultura de la Generalitat, van tenir un ampli seguiment. A la primera va intervenir, entre d’altres, el rector de la URV, Francesc Xavier Grau; i a la segona es va parlar especialment de com hauria de ser la política cultural en una Catalunya amb estat propi i es va comparar el procés d’aquí amb el que es viu a Escòcia.

 

‘Diàlegs 2014: Tarragona i la consulta’ és una iniciativa que pretén obrir a la ciutat un aparador de reflexions a l’entorn del moment històric que viu el país i del paper que hi hauria de jugar Tarragona. El cicle continuarà amb dues sessions més a principis de maig i juny. La xerrada col·loqui d’aquest mes tindrà lloc aquest dimecres 2 d’abril a les 19,30 hores a la sala d’actes de Cultura de la Generalitat, al carrer Major 14. L’acte és obert a tothom.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here