Carregant ...

Amb ulls ganxets: Ui, sí, la capital…

Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Aficionats del Nàstic amb una pancarta sobre la capitalitat de Tarragona al camp del Reus (foto: Ganxet emmascarat)

Aficionats del Nàstic amb una pancarta sobre la capitalitat de Tarragona al camp del Reus (foto: Ganxet emmascarat)

Estimat director:

D’entrada, i com que els ganxets som educats de mena, deixa’m que feliciti els nastiquers pel seu ajustat (i afortunat) triomf al derbi del passat diumenge. Jo, que era al camp, de futbol no en vaig veure massa, però m’hi vaig deixar la veu per cridar “no pujareu” quan vosaltres ens vau cantar allò tan maco de “a tercera, a tercera”. Que dolentots que sou!

 

No et pensis que avui vull tornar a parlar-te dels grana, no. En tot cas, et vull comentar quelcom que va passar tot just abans que comencés el partit i que us hauria de fer reflexionar. A banda que un dels vostres va encendre una bengala (s’ha de ser capsigrany), un grup de nanos va desplegar una pancarta en què s’hi llegia “Tarragona capital”.

Que en sou, de pesats, amb això de la capital. Que sí, home, que no heu de patir, que vosaltres sou i sereu la capital. Em penso que això és un fenomen únic. No em penso pas que a Girona pateixin per si Figueres els pren el lideratge de la província, posem per cas. I a Lleida… Bé, a Lleida només hi ha Lleida. El curiós del cas, però, és que cada cop que reivindiqueu la capitalitat esteu admetent que Reus us la pot disputar.

 

I ho entenc, això ha de fer mal. Et seré honest, benvolgut director. Tarragona té un immens potencial. I Reus no hi pot competir. No obstant això, us passem la ma per la cara perquè aquí al Baix Camp ens hem hagut d’espavilar sempre. Hem tirat del comerç, de la cultura i de les idees i la iniciativa de la nostra gent. Per contra, vosaltres viviu adormits, potser perquè us penseu que pel fet de ser la capital ja ho teniu tot fet .

I dels polítics, què me’n dius? Que si ara s’ha de canviar el nom de l’aeroport i que si ara també el de la universitat. Més enllà del tarragonisme de façana, tenen un projecte de ciutat? Si és així, que ens l’ensenyin d’un cop, que els Jocs s’acosten i la ciutat segueix sent la bella dorment. Desperteu-la, que fins i tot el bon jan d’en Santi Vila va insinuar que la cocapitalitat existeix, quan va baixar a inaugurar el servei de rodalies.

Ep, i deixa’m acabar amb un darrer apunt futbolístic. Aquí a Reus sempre hem estat molt del Llagostera. Així que al partit d’aquest diumenge anirem amb ells. No és res personal, de debò.


Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *