23.7 C
Província de Tarragona
Dilluns, juny 10, 2024

Banc sense inversors

Imatge actual del vestíbul principal de l'edifici del Banc d'Espanya, a la Rambla Nova (foto: David Oliete)
Imatge actual del vestíbul principal de l’edifici del Banc d’Espanya, a la Rambla Nova (foto: David Oliete)

Prop de 3.000 metres quadrats situats en un edifici noble i cèntric, al número 101 de la Rambla Nova. No és cap anunci d’una immobiliària però podria ser-ho, perquè deu anys després de la seva clausura la seu del Banc d’Espanya continua tancada i cercant un ús per al futur que aturi el deteriorament de les instal·lacions. L’actual propietari, l’Ajuntament, proposa ara ubicar-hi un Museu de la Química, però el projecte encarà està en fase inicial.

 

La porta exterior costa d’obrir. Molt. I no només perquè siguem maldestres.  El pany està capritxós, la frontissa grinyola i la fulla està bloquejada per baix. Quan el fotògraf revela unes habilitats ocultes de manyà aconseguim entrar i ens adonem que els efectes del pas del temps sobre la porta no són res comparats amb els del conjunt de l’edifici.

 

L’olor a resclosit del vestíbul s’accentua a les cambres interiors i es converteix en insuportable en les zones en què s’acumulen excrements d’animals i, fins i tot, alguna bèstia morta. De bèsties vives també en veiem i, més enllà dels omnipresents coloms, el cor ens fa un salt quan del no res apareix un gat esperitat, amb el pèl estarrufat. Recuperats de l’ensurt inicial pensem que segurament el felí estava més espantat que no pas nosaltres. Quant temps feia que no es topava amb ningú?

(…)

Així arrenca el reportatge de Jordi Suriñach i David Oliete sobre l’edifici del Banc d’Espanya a la Rambla Nova que publiquem al número 5 de la revista FET a TARRAGONA. Un reportatge amb fotografies exclusives de l’interior d’un immoble tancat des de fa una dècada.

 

La revista la podeu comprar en els següents punts: Llibreria de la Rambla, Llibreria Adserà, Llibreria La Capona, Cal Matias (Serrallo), Espai Turisme (carrer Major) i El Lloro (carrer Governador González). També us en podeu fer subscriptors per només 30€ l’any i rebreu la revista còmodament a casa. Podeu complimentar la subscripció clicant aquí. El FET us ofereix una altra mirada periodística de Tarragona.

Jordi Suriñach
Jordi Suriñach
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here