Advertisement
Carregant ...
Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Berni Àlvarez en una sessió d'entrenament al Serrallo. Foto: David Oliete

Berni Àlvarez en una sessió d’entrenament al Serrallo.
Foto: David Oliete

L’americanització del bàsquet en els darrers anys està portant a que la cistella europea (dinàmica, passional, tàctica i sentimental) tendeixi cap a una monotonia perillosa que l’apropa a un esport de franquícies que pot arribar a funcionar a nivell econòmic en determinades situacions però que allunya a l’aficionat de les pistes. Les exigències de les lligues professionals han fet que clubs que esportivament han aconseguit ascensos als parquets hagin renunciat a les seves places.

Lluny queden aquells partits a Zagreb, Kaunas, Tsalònica, Badalona, Roma o Moscou amb plantilles locals i amb segell de Denominació d’Origen d’un bàsquet i un ambient diferenciador de la resta de pavellons.

Les moltes sotragades que ha patit el bàsquet tarragoní els darrers anys van lligades directe o indirectament a aquests diversos factors de desarrelament  i mala gestió econòmica i social que viu l’esport de la cistella.

Factors que han portat al Club Bàsquet Tarragona a veure’s immers en ple procés de reconstrucció com a club. El conjunt del Serrallo ha substituït els anys de “glamour” per una clara aposta per la gent de casa i per un nom propi, Berni Àlvarez. L’entrenador i ex-jugador tarragoní és per mèrits propis el cridat a ser referent del nou CBT i de la regeneració del bàsquet a la ciutat.

Berni Àlvarez és l’únic tarragoní que ha jugat a la lliga ACB. Ho va fer defensant les samarretes del Caprabo Lleida i el Pamesa València. Amb aquest últim va guanyar una copa del Rei (1998) davant la Penya i va perdre dues finals europees (Copa Saporta 1999 i 2001) davant de Bennetton i Montepaschi.

Berni Àlvarez és la història d’aquell CBT de principis dels noranta que amb gent de casa va aconseguir fer-se un nom al bàsquet català i ara intenta recuperar la mateixa filosofia per convèncer als joves jugadors de l’equip per venir a entrenar i jugar a la lliga EBA molts d’ells per menys de cent euros al mes.

Actualment la plantilla està formada bàsicament per jugadors de casa que competeixen en una categoria amateur. L’equip està compost per deu jugadors més dos del filial. Nou són tarragonins i només tres (Alex Alba, 7 temp. al primer equip i Edu Riu, 3 temp. al primer equip i 1 temp. ADT i Sergi Homs, un cinc de 2,03 que ha arribat aquesta temporada) no són de casa. Jugadors formats a Tarragona com Ferran Torres, Eloi Galofré, Adrià Baiget, David Fernàndez o Artur Alaminos són la columna vertebral de l’actual CBT

(…)

Fragment de l’article dedicat al CBT en el número 3 de la revista FET a TARRAGONA. Els blaus juguen aquest cap de setmana la fase d’ascens a la lliga LEB plata.  Aquest divendres, el Bàsquet Pla serà el primer rival dels de Berni Àlvarez.

Reportatges com aquest els podeu trobar a la revista. Ara n’acaba de sortir a la venda el número 5. El trobareu a Llibreria de la Rambla, Llibreria Adserà, Llibreria La Capona, Cal Matias (Serrallo), Espai Turisme (carrer Major) i El Lloro (carrer Governador González). Feu-vos-en subscriptors per només 30 € l’any, clicant aquí.


Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *