18 C
Província de Tarragona
Dissabte, juny 22, 2024

El procés és imparable

Imatge de la Gran Via des del tram 47 de la V
Imatge de la Gran Via des del tram 47 de la V

“Ens en sortirem”. M’ho diu un company de viatge a la franja 2 del tram 47. Acabem de cantar Els Segadors i d’escoltar els parlaments de Carme Forcadell i Muriel Casals. Confirmo la impressió. El procés és imparable. Tres anys consecutius de mobilitzacions úniques a Europa només poden acabar amb una decisió a les urnes.

 

Commogut i convençut. Commogut pels milers d’instants emocionants i irrepetibles viscuts en unes hores -des de l’acte del matí a la plaça de la Font fins al retorn a casa per una autopista atapeïda d’il·lusions al volant-. Convençut de la força imparable d’una part molt majoritària de la societat catalana, que no rebaixa la pressió perquè vol decidir lliurement el seu futur. Més convençut que fa un any i que fa dos. La gent ha interioritzat que el 9 de novembre votarem.

 

Al tram 47, a la Gran Via prop de la plaça d’Espanya, moltes cares conegudes de Tarragona. Molts subscriptors del FET a TARRAGONA que expressen alegria, il·lusió i convenciment, quan encara falta una hora llarga per a la formació del mosaic amb els colors de la senyera. “És una qüestió de dignitat”, comenta un dels interpel·lats. “La perseverança és la clau i ens portarà a l’objectiu”, afegeix un altre.

 

Cares conegudes d’una Tarragona que expressa el mateix entusiasme que la resta del país en la gran V del Volem Votar. Amics lectors com el Jordi Magallón, el Joan Cavallé, el Magí Sunyé, la Núria Loras, el Ricard Garcia, l’Albert Pallarés o l’Emili Guillemat. Un moviment intergeneracional i transversal que es manifesta cívicament, en positiu, amb un somriure al rostre.

 

Samarretes en vermell amb la V formada per la bandera de Tarragona, samarretes grogues de la Via Catalana – Tarragona del 2013, samarretes del Nàstic… Ordenadament, tothom es col·loca en 9 fileres intercalant els colors de la bandera. Tarragonins de múltiples procedències i edats, units en un clam tan potent com definitiu i expressat així: “Volem votar” i “Independència”.

 

Emocions a flor de pell. Estelades a milers de terrasses i finestres. Iaies saludant els manifestants des del balcó. La ‘Santa Espina’ sonant a tot drap des d’un segon pis que assegura pertànyer a un país normal. Una bandera immensa a la plaça d’Espanya i un riu de gent feliç pel carrer Tarragona camí de l’estació de Sants. Una colla de nois i noies de vint-i-pocs comentant la jugada en una barreja curiosa de català i castellà…

 

Un tren carregat d’esperances i una autopista que ens porta a l’estat propi. Commogut de tantes emocions i convençut que el procés és imparable.

Aplaudiments dels manifestants a les 17.15 h.
Aplaudiments dels manifestants a les 17.15 h.
Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here