11.8 C
Província de Tarragona
Dimarts, febrer 27, 2024

Ascó i l’Ebre premien el ‘Fet a Tarragona’

La periodista del 'Fet a Tarragona', Anna Plaza, amb l'alcalde d'Ascó, Rafael Vida, en l'acte de lliuraments dels premis de periodisme Carmel Biarnés
La periodista del ‘Fet a Tarragona’, Anna Plaza, amb l’alcalde d’Ascó, Rafael Vida, en l’acte de lliuraments dels premis de periodisme Carmel Biarnés

Carmel Biarnés va ser un dels principals activistes culturals del segle XX a la Ribera d’Ebre. Promotor i difusor de la cultura riberenca, la seva tasca ha deixat nombroses petjades a la zona. Biarnés va publicar una gran quantitat de llibres de temàtiques diverses i va col·laborar en mitjans de comunicació d’àmbit local i nacional.

 

Sempre preocupat per emprar la llengua materna i les expressions i el vocabulari de la seva vila natal, Ascó, Carmel Biarnés va impulsar molts estudis sobre els costums, les tradicions i la història de la comarca i va ajudar a la creació del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre, un dels principals llegats del seu activisme cultural. Aquesta entitat i l’ajuntament d’Ascó són ara els impulsors d’una jornada anual d’estudis locals i territorials.

 

En el marc d’aquesta jornada es concedeixen uns premis de periodisme que volen guardonar treballs de premsa, ràdio, televisió i internet que difonen continguts culturals en àmbits de proximitat. La sisena edició del concurs ha concedit el premi de premsa escrita a la revista FET a TARRAGONA pel dossier titulat ‘Jo August’, publicat a principis d’any amb motiu del bimil·lenari de la mort de l’emperador romà.

 

Anna Plaza és la periodista que signa els reportatges del dossier (18 pàgines) i la que ha recollit aquest dissabte el premi de mans de l’alcalde d’Ascó, Rafael Vidal. El jurat ha valorat la qualitat dels textos presentats al concurs i el tractament original i diferenciat d’una temàtica tan important per a la ciutat de Tarragona al llarg d’aquest any 2014. El premi té una dotació econòmica de 800 euros.

 

Els altres guardons han estat per a la jove periodista Adriana Monclús, en categoria de ràdio; David Valls, en categoria de televisió i cinema documental; i Andreu Prunera, en l’àmbit d’internet. Els premis s’han concedit aquest dissabte al final de la jornada anual que duu el nom de Biarnés i debat aspectes relacionats amb la identitat col·lectiva de la Ribera d’Ebre.

 

El premi Carmel Biarnés és el primer que rep la revista FET a TARRAGONA en només 15 mesos de trajectòria. Una publicació impulsada per un grup de vuit periodistes que vol explicar històries de la ciutat amb la premisa de la qualitat dels textos, la fotografia i el disseny. Se n’han publicat set números i el vuitè sortirà al carrer el 10 de novembre. De venda en quioscos i llibreries de Tarragona.

 

Els subscriptors -en l’actualitat, més de 450- paguen una quota de 30€ l’any i participen d’activitats culturals gratuïtes o amb descompte. Si vols sumar-te a la comunitat del FET només cal complimentar la subcripció clicant aquí i rebràs a casa teva l’última revista publicada que inclou de regal el DVD ‘El somni de Pau Casals’ sobre la història del Concurs de Castells.

Andreu Prunera, Adriana Monclús i Anna Plaza, guanyadors dels premis de periodisme,  amb l'alcalde d'Ascó
Andreu Prunera, Adriana Monclús i Anna Plaza, guanyadors dels premis de periodisme, amb l’alcalde d’Ascó
Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here