14 C
Província de Tarragona
Divendres, març 29, 2024

Amb ulls ganxets: la insòlita parella

Trobada de regidors i alcaldes de Tarragona i Reus (foto: ACN)
Trobada de regidors i alcaldes de Tarragona i Reus (foto: ACN)

Estimat director,

Els nostres Carles i Josep Fèlix s’han tornat a veure. Fa uns mesos ja en parlàvem, ho recordes? Després d’anys i panys de batalletes de campanar finalment van decidir que el millor era treballar plegats per evitar nous nyaps tipus l’estació de l’AVE del Camp. Ara fa uns dies han tingut la segona cita, una mica d’amagatotis. Com que a les seves respectives ciutats no passen un bon moment s’han buscat per regalar-se paraules d’amor, senzilles i tendres. És comprensible, de fet. En Pellicer té el cor trencat. Com que s’ha separat de l’Alícia Alegret del PP…

Es veu que la cimera va tenir lloc al Pere Mata. Home, és un lloc molt maco, sí, però permet fer la conya fàcil, oi? I allà, envoltats dels seus habituals, els dos batlles han debatut, han discutit i han pencat de valent, per variar. Es veu que s’han posat força d’acord en les infraestructures. Més infra que mai, ja ho poden ben dir. Tindrem busos que connectin els campus universitaris de Bellisens, Sescelades i Catalunya. Ara sí que anirem bé.

També han apostat per deixar-se estar de bones maneres i actuar amb fermesa. En quin afer? En el tercer fil, amic meu. Diuen que enviaran una carta (això deu ser cosa d’en Carles, l’alcalde ganxet, que s’ha inspirat en les missives d’en Mas a en Rajoy) a Foment per reclamar “celeritat” (això ho deu haver hagut de buscar al diccionari, em temo) i “compromís”. Escombrant una mica cap a casa, en Josep Fèlix ha inclòs a la carta que es millori l’estació tarragoní. Ves que no us posin l’ascensor d’una vegada!

Total, benvolgut, que s’han animat i l’escrit ha acabat sent la carta als reis mags. Que si volem millorar la freqüència dels trens (després els trens de rodalies els agafen quatre gats), que si volem baixadors a Ponent i a Llevant i, de passada, que volem un intercanviador al Penedès. Sí, home, sí. Pel broc gros. Demaneu, demaneu, que quan a Madrit es llegeixin la carta es faran un tip de riure.

La cosa, doncs, és que ara lligarem els gossos amb llonganisses. Serem ciutats líder a Catalunya i a Espanya, si hi seguim. I tot gràcies a aquest parell de grans estrategues, parella insòlita formada per un socialista i un convergent, representants de dues forces que, mira per on, en clau nacional ara tornen a fer-se l’ullet mútuament. Que en són de curiosos, els polítics.

Cordialment des de la Plaça del Prim,

Ganxet emmascarat.

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

2 COMMENTS

  1. Disculpa’m però no entenc massa bé l’article. Què et sap greu? Que hagin parlat un ganxet i un pelacanyes? Un convergent i un socialista? Que hagin establert quines haurien de ser les prioritats?Potser que les prioritats ara han canviat? Sincerament, potser perquè fa 7 anys que visc a l’estranger i no segueixo la política del Camp prou d’aprop, però no aconsegueixo veure perquè estàs molest. Gràcies per l’aclariment.

  2. Benvolgut Ignasi, que ets a l’exili,

    No em molesta pas, que els dos alcaldes es trobin. En tot cas, el que no em sembla tan bé és que els acords als quals han arribat són els que ja s’havien establert fa anys i panys. Ni em sembla bé, tampoc, que les demandes que volen fer a l’Estat siguin les mateixes que antics alcaldes havien fet 15 anys enrere, posem per cas. I, especialment, la trobada (que ja és la segona) em sembla oportunista. Cap dels dos batlles passa per un bon moment i amb la reunió es desvia un temps l’atenció.

    Amb afecte des del Mercadal de Reus,

    Ganxet emmascarat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here