27.6 C
Província de Tarragona
Dimecres, juliol 17, 2024

Relleu a la refineria

Els sis protagonistes del reportatge: tres joves que acaben d'entrar a treballar a Repsol i tres veterans a punt de jubilar-se
Els sis protagonistes del reportatge: tres joves que acaben d’entrar a treballar a Repsol i tres veterans a punt de jubilar-se

Pla ‘renove’ al principal centre industrial de Tarragona. Més de quaranta jubilacions a l’any i gairebé una dècada de termini per anar substituint progressivament mig miler llarg de llocs de feina. La formació acadèmica dels nous substitueix l’experiència dels veterans.

 

20 de desembre de 1976; 20 d’abril de 1977; 3 de novembre de 1977. Recorden perfectament aquestes dates clau de les seves vides. El país viu moments convulsos, perfilant un nou sistema polític posterior a la dictadura, enmig d’una greu crisi econòmica i una forta tensió social. Ells, però, són joves, acaben de fer el servei militar i tenen l’oportunitat d’entrar a treballar a una empresa que els acompanyarà fins a la jubilació.

 

Joan Tarragó, Leonardo Gracia i José Antonio Garcia plegaran de la feina entre finals d’aquest any i el 2015. Apuren els últims mesos a la refineria de Repsol veient  com els seus llocs són ocupats progressivament per joves d’entre 25 i 30 anys. En són un exemple Alberto Martín, Sara Garcimartín i Joan Blanch, que fa només uns mesos que s’han incorporat a la companyia. Uns i altres comparteixen espais laborals, però representen dues generacions ben diferents: els veterans ofereixen experiència i els nous aporten formació. Convidats pel FET a TARRAGONA, els sis es troben al voltant d’una taula per compartir impressions.

(…)

Aquest és un fragment de l’article que publiquem sencer al número 8 de la revista FET a TARRAGONA dedicat a les dues generacions que s’interelacionen al polígon petroquímic. La revista la podeu comprar a: Llibreria La Rambla, Llibreria La Capona, Llibreria Adserà, Cal Matias (Serrallo), Espai Turisme (carrer Major), El Lloro (Governador González) i en una vintena de quioscos repartits per la ciutat. 

 

Si us voleu sumar al club de subscriptors del FET, només cal clicar aquí per complimentar les dades. Són 30 € a l’any i podreu gaudir, a més de la revista, de diverses promocions i activitats culturals gratuïtes.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here