15.9 C
Província de Tarragona
Dimecres, setembre 28, 2022

Amb ulls ganxets: Brossa

576_1411635634tons

Estimat director,

He llegit a la premsa que a Tarragona us gasteu una fortuna en allò que els experts en enginyeria verbal anomenen “serveis públics bàsics”. Per entendre’ns, això és, entre d’altres coses, la recollida de la brossa i la neteja dels carrers. Es veu que la xifra supera els 76 milions d’euros per any, força més que ciutats espanyoles amb una població similar, com ara Lleó o Lleida. Ep, però cap problema, que quan els ganxets pugem a veure-us, el primer que comentem és que Tarragona està neta. Però neta, neta.

De fet, si es compara la despesa tarragonina per habitant, no s’està tan lluny de les dues grans capitals d’Espanya. Tot plegat és estrany, no trobes? No se suposa que estem en una època en què cal aprofitar al màxim els recursos i controlar fins l’últim cèntim d’euro que es gasta? Doncs una de dues, amic meu. O bé hi ha algú a qui li agrada estirar més el braç que la màniga o per raons que se m’escapen els ciutadans esteu pagant força més del que us tocaria.

És d’esperar que l’oposició pregunti per aquest afer a l’equip de govern. Ves que no els diguin que l’atenció als barris i la dispersió geogràfica no facilita poder limitar els pressupostos en aquesta qüestió, però igualment no ho acabo de veure clar, benvolgut director. Això sí, penquen de valent. Dies enrere vaig llegir que s’havien doblat les actuacions contra les rates i les paneroles, aquelles delicioses criatures que a l’estiu solen animar les visites dels turistes a la Part Alta. I parlant de la Part Alta, enguany han reforçat els treballs de neteja del clavegueram del barri.

Una altra cosa, però, és si els pelacanyes n’esteu satisfets, del servei. Potser us ho haurien de preguntar. I potser també haurien de preguntar a les visites, nacionals o estrangeres, si creuen que Tarragona és una ciutat neta. Està molt bé que es reforcin i doblin programes de neteja de la via pública, i és més discutible que la ciutat s’hi deixi el mateix que altres capitals de província amb una població força superior que la vostra. Jo, quan em passejo d’incògnit pels vostres carrers, no hi noto pas aquest esforç de l’Ajuntament en la cura dels “serveis públics bàsics”.

Jo, estimat director, segueixo trobant-m’hi restes d’ampolles, vòmits i pixats. I segueixo havent de caminar fent ziga-zaga, i no pas perquè vagi torrat, sinó perquè he d’anar esquivant cagarades de gos. I sí, a mig matí veig les brigades municipals de neteja buidant papereres. Però amb això no n’hi ha prou. He vist en diverses ocasions que qui hi passa pel costat llença la merda a terra. Potser això també és part del problema. Potser som una mica bruts, tots plegats.

Ben cordialment,

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here