24.3 C
Província de Tarragona
Dijous, juny 20, 2024

El desajust d’El Palau amb els Teatres de Tarragona

Obra de Josep M. Rosselló, al mig de la Rambla, davant la façana del Teatre Tarragona
Obra de Josep M. Rosselló, al mig de la Rambla, davant la façana del Teatre Tarragona

Ara fa dos anys de l’obertura del Teatre Tarragona. L’espai ha funcionat probablement millor del que es podria preveure en un context de crisi econòmica agreujat per la pujada de l’IVA cultural fins al 21 per cent. Les dues programacions anuals dels Teatres de Tarragona (també el Metropol) han estat un èxit per la qualitat de les propostes i per la resposta del públic i, per això, cal felicitar-ne els promotors de l’àrea municipal de Cultura. En resum, la recuperació de l’escenari històric del primer tram de la Rambla és una de les millors notícies dels darrers anys a la ciutat.

 

Dit això, resulta incomprensible que encara es produeixin alguns desajustos en l’oferta cultural de la ciutat i que la programació dels teatres municipals no inclogui la del Palau de Congressos. El comentari ve a tomb perquè el Ballet Rus amb solistes del Teatre Bolshoi actua per primera vegada a l’Auditori August d’El Palau aquest dimecres, 17 de desembre, amb l’obra “Giselle”. L’espectacle començarà a les 20h. i les entrades es poden adquirir a www.instanticket.es a un preu de 25€ – 35€.

 

És una llàstima que la programació del Palau vagi per camins paral·lels a la dels teatres Tarragona i Metropol. Tenint en compte que aquesta segona programació inclou aquests dies de Nadal un concert de l’Orquestra Camera Musicae amb Salvador Brotons (20 de desembre), un concert d’Any Nou amb valsos i música de l’Strauss Festival Orchestra amb Ballet (29 de desembre) i El Llac dels Cignes amb el Ballet Nacional de Moscou (3 de gener), resulta del tot improcedent que la representació d’avui del Ballet Rus al Palau de Congressos no en formi part, d’aquesta oferta global.

 

El principal perjudicat és el ciutadà, perquè té més difícil poder rebre de manera clara i directa tota la programació cultural -en aquest cas, de música clàssica i ballet– de Tarragona. El segon perjudicat és el promotor que actua al Palau de Congressos, perquè no pot gaudir de la mateixa difusió que la programació dels teatres que concentra la majoria de l’oferta.

 

Ja fa temps, massa anys, que la programació d’espectacles de l’Auditori August del Palau de Congressos no està prou ben definida i va pel seu compte. S’entén que la sala queda en mans dels promotors privats, però resultaria lògic que aquesta oferta es pugués englobar amb la dels teatres, perquè el Palau també és un recinte de propietat municipal. Això evitaria certes incongruències, perquè el passat estiu -l’1 d’agost- ja es va representar a l’Auditori August el ballet El Llac dels Cignes, a càrrec de la companyia del Ballet de Moscou.

 

La vinculació de tots els recintes (Tarragona, Metropol i Palau) suposaria donar més impuls a algunes propostes que passen bastant desapercebudes, com el ‘Cicle d’Humor’ d’aquesta tardor  protagonitzat per  Luis Piedrahita, “Los Chicos del Hormiguero” (Marron, Juan i Damian) i Leo Harlem & Dani Delacámara. En resum, és allò tan fàcil de dir i potser difícil de dur a la pràctica: junts i coordinats sumem més.

Auditori August del Palau de Congressos de Tarragona (foto: APCE)
Auditori August del Palau de Congressos de Tarragona (foto: APCE)
Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

2 COMMENTS

  1. Heu descobert la sopa d’all, companys… Si algun dia, un sol tècnic de l’Ajuntament (“tècnic”: càrrec que em fot més por que una pedregada!!!) es planteja per uns moments que la cultura musical té alguna àrea d’expressió més enllà del pop ibèric més ranci, la ‘canción ligera’ més casposa, els closca-nous i les valls dels cignes i algun abocament descontrolat de diners per qui sigui que porti l’etiqueta ‘músic local’…
    ÒSTIA SI AIXÒ ARRIBA A PASSAR, ALGUN DIA!!!!!!!!
    Mentres no arribi el moment: ja podeu tirar de CantaJuegos, triunfitos o velles glòries hispàniques o russes… que Tarragona fa angúnia, culturalment.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here