22.9 C
Província de Tarragona
Diumenge, juny 23, 2024

‘Bojos pel tren’

portada

El número 9 de la revista FET a TARRAGONA -que hem presentat en públic aquest dimarts 13 de gener- dedica la portada i el dossier central al món del tren. Aprofitem el 150 aniversari de la inauguració de la línia Tarragona – Martorell (1865-2015) per posar de relleu la importància del ferrocarril a la nostra ciutat, en l’actualitat i al llarg de la història.

 

A la revista trobareu quatre reportatges ‘marcats pel tren’: Anna Plaza analitza els nombrosos projectes que Tarragona ha tingut a les mans per treure les vies de davant del mar i remodelar la seva façana marítima; un recorregut que es remunta al 1883. Enric Garcia Jardí ens descobreix un gran ‘temple’ del col·leccionisme del tren fet a partir de la iniciativa personal de Xavier Gavaldà. I finalment, Albert Ollés ens explica l’empremta que han deixat els molts ferroviaris que van emigrar a la ciutat durant algunes dècades del segle XX, i ens descriu la situació actual tan deficient de l’estació i del servei, tot i que Tarragona es troba a la cruïlla dels dos corredors ferroviaris principals de la península i compta amb un port i un complex industrial molt potents.

 

altres continguts

La revista ja està a la venda en quioscos i llibreries de la ciutat i porta de regal el CALENDARI BASF 2015. El número 9 del FET a TARRAGONA publica altres continguts d’interès: fem una passejada per la trajectòria de cent anys de la Cooperativa Obrera Tarraconense, visitem el local de Tarragona Dansa, entitat líder del país que ha assolit grans èxits en el món de la sardana competitiva i expliquem com preparen algunes comparses de carnaval la seva participació a la Disfressa d’Or, el gran espectacle que enguany estrenarà l’escenari de la TAP.

 

Entrevistem Manel Sanromà, un altre tarragoní amb projecció professional fora de la ciutat. El promotor de Tinet, la primera xarxa ciutadana d’internet a l’estat espanyol ara fa dues dècades, parla obertament de molts temes relacionats amb Tarragona, la política i les noves tecnologies. També ens interessem per la tasca solidària de cooperants del Comitè Òscar Romero a l’Amèrica Central i per la feina discreta però continuada del Club Rugby Tarragona.

 

L’escriptora Olga Xirinacs; el músic i empresari Berna Ríos i el forner Jordi Figueras són altres protagonistes de la publicació. Aprofitant l’estrena del 2015 us convidem a ser subscriptors del FET per només 30€. A més de la revista, podreu gaudir de tot un seguit d’avantatges i invitacions per a activitats i espectacles culturals. Subscriu-te ara i aquí i contribueix a consolidar una iniciativa periodística única i de qualitat a Tarragona.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here