Advertisement
Carregant ...

De l’acord Mas-Junqueras a la lluita Forns-Abelló

Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Lluís Corominas, Josep Rull i el president local de CDC, Jordi Sendra, després de la reunió d'aquest dimecres a la nit (foto: TARRAGONA 21)

Lluís Corominas, Josep Rull i el president local de CDC, Jordi Sendra, després de la reunió d’aquest dimecres a la nit (foto: TARRAGONA 21)

De l’acord Mas – Junqueras a la lluita Forns – Abelló. Mentre el president de la Generalitat i el líder d’Esquerra Republicana recuperaven la unitat d’acció i anunciaven un acord per celebrar eleccions al Parlament el 27 de setembre amb llistes diverses, els números dos i tres de Convergència (Josep Rull i Lluís Corominas) eren incapaços de tancar la crisi interna del partit a Tarragona.

Apunts d’urgència d’un dimecres polític molt intens:

– El pacte Mas – Junqueras pel 27 de setembre dóna un nou caire a les municipals de maig: seran les primeres eleccions després del 9-N i de l’eclosió de Podem. Una part significativa de la població votarà en clau nacional i una altra amb la voluntat de castigar els partits de l’status quo. El debat local se’n ressentirà: serà escàs i de curta durada.

– La unitat expressada per CiU i ERC tindrà traslació a la immensa majoria d’ajuntaments de Catalunya. Al juny més del 80% dels alcaldes poden tenir un perfil clarament sobiranista per la suma de pactes post-electorals entre les dues formacions. No sembla, però, que aquest sigui el cas de Tarragona: els convergents van de baixada des de fa temps i encara no han decidit el candidat i els republicans, de moment, són fora del consistori.

– Viurem dues campanyes electorals en dos moments culminants de l’any a Tarragona: la de les municipals, com ja se sabia, coincidirà amb el festival Tarraco Viva, i per primera vegada, una altra campanya coincidirà de ple amb les festes de Santa Tecla. Els actes polítics -ho tindran difícil- competiran amb Baixades d’Àligues, seguicis, ‘mamadetes’ i diades castelleres.

– Rull i Corominas imposen Albert Abelló com a alcaldable de CiU. Dit això sembla impossible que Victòria Forns s’integri en una ‘llista de síntesi’  i, per tant, manté el pols amb Barcelona i deixa el seu futur en mans, teòricament, del comitè local i la militància. O Abelló o Forns. I que farà Unió? Mala peça al teler. La candidatura arrencarà amb massa pedres a la sabata.


Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *