Advertisement
Carregant ...

“Tinet va néixer a la ciutat equivocada”

Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Manel Sanromà, a la terrassa de la torre del Pretori (foto: DAVID OLIETE)

Manel Sanromà, a la terrassa de la torre del Pretori (foto: DAVID OLIETE)

De petit volia ser egiptòleg, però després va estudiar Física i Astronomia. Se’l coneix sobretot pel fet de ser el fundador de Tinet, la primera xarxa ciutadana de l’estat espanyol, i un dels principals promotors del domini .cat. Manel Sanromà és un dels referents de la internet catalana, i des del 2011 s’ocupa de la Gerència de l’Institut Municipal d’Informàtica de Barcelona.

“És un lloc que em reconcilia amb Tarragona”. Sanromà (1956) ho diu a la terrassa de la torre del Pretori, contemplant la ciutat en tota la seva extensió i el perfil de les muntanyes que delimiten al sud el territori pla del Camp. Vistes esplèndides amb colors ben vius i contrastats en una tarda d’hivern de temperatures no gaire fredes i amb el sol esmunyint-se pel cap de Salou. Ha triat aquest espai per a la sessió de fotografies perquè, diu, és “ideal per explicar Tarragona en dos minuts a qualsevol visitant”: l’Església, el poder civil, l’eixample de la ciutat, el port, la indústria, les platges, el turisme amb Port Aventura… Es nota que Sanromà gaudeix del moment, ara que té menys temps de passejar per Tarragona per les seves obligacions professionals a Barcelona. Una feina que qualifica, sense dubtes, com “la millor de la meva vida”. Hi ha anat a parar perquè l’economista i escriptor Antoni Vives, tercer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de la capital catalana, el va fitxar l’estiu del 2011.

Quina és la seva responsabilitat a l’Institut Municipal d’Informàtica de Barcelona?

Abans l’Institut es dedicava només a l’organització dels serveis informàtics de l’Ajuntament de Barcelona, peròamb l’arribada de l’alcalde Trias, ara també ens encarreguem de dissenyar l’estratègia en tecnologies de la informació. Això vol dir relacionar-se amb el conjunt de la ciutat i amb tot el teixit empresarial. Hi ha una aposta clara per les tecnologies mòbils i per les ciutats intel·ligents i, per tant, ja no és una feina interna de l’Ajuntament, sinó que es tracta de projectar-se cap enfora, a tot el món.

Per què accepta aquesta feina deixant la que tenia a Tarragona com a director de Sistemes d’Informació de la Xarxa Social i Sanitària Santa Tecla?

Per dues raons: una, era un repte treballar per la millor ciutat del món, i la segona, per fidelitat a Antoni Vives, un amic, un polític i un professional d’un nivell extraordinari: quan m’ho va demanar no li podia dir que no. 

(…)

Aquest és el fragment inicial de l’entrevista a Manel Sanromà que publiquem al número 9 de la revista FET a TARRAGONA. Una conversa on parla, entre d’altres coses, de la capitalitat mundial de Barcelona en tecnologia i de l’èxit del domini .cat, i a més fa balanç de la xarxa Tinet i analitza el paper polític, econòmic, social i tecnològic de Tarragona en el conjunt de Catalunya.

La revista la podeu trobar a les llibreries i quioscos de la ciutat. També us en podeu fer subscriptors i la rebreu còmodament a casa. Podeu complimentar la subscripció clicant aquí.


Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *