Advertisement Advertisement
Carregant ...

Tarragona Dansa: L’art del comptar i repartir

Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Un assaig dels components de la colla de Tarragona Dansa, sotscampiona de Catalunya 2014 (foto: DAVID OLIETE)

Un assaig dels components de la colla de Tarragona Dansa, sotscampiona de Catalunya 2014 (foto: DAVID OLIETE)

Defensen que ballar sardanes és fer esport, i han convertit aquesta tradició tant catalana en la seva autèntica passió. Tarragona Dansa, amb més de tres dècades de vida, ha aconseguit la segona posició al campionat de Catalunya per primera vegada i s’ha convertit en una de les colles punteres del país. Descobrim com viuen el món de la sardana competitiva, encara força desconegut.

Mai abans havien sentit tantes emocions juntes ballant ‘La roca del cargol’, títol de la peça musical que va convertir la colla gran de l’entitat en sots-campiona de Catalunya 2014 a la final que es va disputar a Girona. El grup Tarragona Dansa, amb 35 anys de trajectòria a l’esquena, aconseguia pujar al podi com a segon per primera vegada a la seva història. “Sabíem que aquella era la sardana decisiva, si ens sortia bé ens emportàvem la segona posició. Havia de sortir perfecta i va anar molt bé”, rememora el president de l’entitat, Alfred Abad. Som al local d’assaig, a l’avinguda d’Andorra.

No són una colla qualsevol. Gaudeixen ballant, però sobretot competint, i ho fan en la màxima categoria. És la principal característica d’una entitat que té grups a totes les edats i que gaudeix d’una salut de ferro. Només a les colles infantils hi ha més de cinquanta nens i nenes que han convertit la sardana en el seu esport preferit. Això assegura el futur d’una entitat que ara pot dir orgullosa que ha aconseguit diversos premis i que s’ha situat entre les millors colles del país. Són, de fet, la única de les comarques de Tarragona que competeix a la ‘primera divisió’ del món de la sardana. Mai han deixat de competir i sempre han aconseguit estar entre les deu agrupacions més destacades de Catalunya.

(…)

Aquest és un fragment del reportatge que descobreix la manera de fer de l’entitat Tarragona Dansa i que publiquem al número 9 de la revista FET a TARRAGONA. La revista la podeu trobar als quioscos i llibreries de la ciutat i inclou de regal el calendari de paret 2015.

Si us en féu subscriptors, rebreu les revistes còmodament a casa i podreu gaudir dels avantatges per participar en el sorteig d’entrades per a espectacles o les activitats culturals que organitzem des del FET. Podeu complimentar la subscripció clicant aquí.


Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *