18 C
Província de Tarragona
Divendres, maig 17, 2024

Berna Ríos, un explorador del paladar

Berna Ríos, al restaurant Almosta (foto: DAVID OLIETE)
Berna Ríos, al restaurant Almosta (foto: DAVID OLIETE)

Al restaurant del Berna Ríos tots els productes que hi entren han de complir almenys dues de les tres premisses següents: artesà, local i ecològic. Aquest és el punt de partida d’Almosta, un local que serveix cuina de proximitat amb una filosofia molt determinada: els protagonistes són els productes i els productors locals amb els quals es treballa directament: pagesos que conreen la terra, bodeguers que treballen les vinyes, cervesers artesanals… No hi ha res industrial.

 

Empresari del sector funerari, músic i cantant dels ‘Mite’ls’, Berna Ríos sempre ha estat un apassionat de la cuina natural i de proximitat, d’això que ara nomenem ‘quilòmetre zero’. Ara està de moda, però ell -perseverant i visionari- ja fa temps que pensava en tenir un local que explorés nous productes i sabors. En aquesta línia, el 2007 munta al carrer Ventallols el Ginkgo Biloba, un espai gastronòmic únic i singular, precedent de l’Almosta que funciona com a restaurant des del passat mes d’abril.

 

Albert Marimon, designat cuiner de l’any 2013 i molt amic del Berna, en té bona part de culpa. L’experiència del seu local a Tàrrega és clau per entendre el naixement del nou espai de la Part Alta de Tarragona. Una filosofia basada en la puresa i la qualitat dels productes, obtinguts sense intermediaris de productors petits i a preus assequibles per l’absència dels distribuïdors.

(…)

Aquest és un fragment d’un dels articles que publiquem al número 9 del FET a TARRAGONA, a la venda en les llibreries i els quioscos de la ciutat. La revista, a més, regala amb aquest número un calendari de paret que commemora els 150 anys de la fundació de l’empresa química BASF.

 

Si voleu rebre la revista còmodament a casa, us en podeu fer subscriptors per només 30€ tot l’any. Només cal que cliqueu aquí. Ja som gairebé 500 subscriptors. Moltes gràcies per la vostra confiança.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here