14.8 C
Província de Tarragona
Dimarts, desembre 5, 2023

Les estacions de tren del PP

Tarragona continua reclamant l'ampliació de les andanes i la instal·lació d'ascensors a l'estació de tren
Tarragona continua reclamant l’ampliació de les andanes i la instal·lació d’ascensors a l’estació de tren

Dolors Montserrat i Montserrat és diputada catalana del Partit Popular a Madrid. Ocupa el càrrec de vicepresidenta tercera del Congrés i és membre del comitè executiu del PP de Catalunya.  Amb només 41 anys, és una de les dones joves que posa veu a les posicions dels populars en debats i tertúlies de les televisions espanyoles. Ha estat regidora al seu poble, Sant Sadurní d’Anoia. La seva mare, Dolors Montserrat i Culleré, acumula una llarga trajectòria política a la mateix formació i com a diputada al Parlament.

 

La diputada per Barcelona a les Corts Generals ha aconseguit que ADIF inverteixi dos milions d’euros a l’estació de tren del seu poble. Hi aniran destinats a la millora de les andanes, la instal·lació d’ascensors i la reforma de l’edifici. Us sona? Sant Sadurní d’Anoia forma part de la xarxa de Rodalies i està connectada a Barcelona amb trens cada mitja hora (a primera hora del matí circulen cada 15 minuts). Les obres ja estan licitades.

 

La vicepresidenta tercera del Congrés dels Diputats ha arrencat per a la seva comarca altres compromisos del ministeri de Foment i de l’empresa que gestiona les infraestructures ferroviàries: a Vilafranca del Penedès s’invertiran més 700 mil euros per a millorar-hi les andanes mentre es desbloquegen les negociacions per allargar el túnel de l’AVE que travessa la ciutat. A Santa Margarida i els Monjos hi van prop de tres milions d’euros per posar-hi ascensors, ampliar les andades i reformar l’edifici.

 

Tots aquests projectes de millores ferroviàries a l’Alt Penedès s’han de realitzar al llarg d’aquet 2015, a pocs mesos de les eleccions generals. Les comparacions amb Tarragona fan mal. Queda clar que el poder d’influència i la capacitat de persuassió de la diputada barcelonina a Madrid és molt més gran que la del diputat popular per Tarragona al Congrès, Alejandro Fernández.

 

Sobren les paraules: ja ens podem imaginar el nombre de viatgers que utilitzen cada dia les estacions de Sant Sadurní d’Anoia i Santa Margarida i els Monjos i els comparem amb els usuaris de la de Tarragona. Al Penedès, acabaran l’any 2015 amb ascensors a les seves estacions de tren, mentre a Tarragona ens dediquem a convocar la societat civil i signar manifestos per reclamar unes instal·lacions ferroviàries ‘de primera’. Malgrat l’anunci de la ministra de Foment de voler reunir-se ara, a corre-cuita, amb l’ajuntament, queda demostrat un cop més que tenim una ZERO capacitat d’influència al govern de l’Estat.  I així ens va…

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here