17.6 C
Província de Tarragona
Diumenge, abril 14, 2024

Escullera sense cotxes: un encert

L'Escullera ja pren forma amb la definició dels carrils. El de colors vermell és per a bicicletes i patins
L’Escullera ja pren forma amb la definició dels carrils. El de colors vermell és per a bicicletes i patins

Aquests dies pren forma el nou passeig de l’Escullera de Tarragona. Ja s’ha asfaltat tot el tram fins al Far de la Banya, s’estan pintant els pilons damunt de les pedres del dic i s’ha començat a pintar el carril que anirà destinat a bicicletes i patins. Un carril de color vermell, ample i còmode, a tocar de les instal·lacions portuàries. A la banda de mar es pintarà el carril per a vianants i al mig quedarà un espai molt més estret que l’actual destinat als cotxes que, limitadament, puguin utilitzar aquest passeig,

 

La mesura adoptada pel Port de Tarragona no agradarà més d’un, que estava acostumat a fer tombs en el seu vehicle fins al Far de la Banya, alguns a gran velocitat. Com la majoria de decisions d’una administració pública, aquesta també crea polèmica i opinions contraposades, però al meu criteri és una mesura encertada que ajudarà a revitalitzar encara més aquesta zona de la ciutat com a espai d’esbarjo i activitat esportiva.

 

Des que es va tancar al trànsit l’Escullera per deixar treballar als operaris, molts tarragonins ja han pogut gaudir durant els caps de setmana d’un ampli passeig en tota la seva extensió, sense cap  risc per als nens que van en patins o en bicicleta. Poder aprofitar un recorregut de tres quilòmetres al costat del mar fins al far (de quatre i mig, en total) sense cotxes i amb absoluta tranquil·litat és un ‘luxe’ que hauríem de valorar.

 

Un cop acabin les obres, només caldrà analitzar quins vehicles tenen permís per circular per l’Escullera. Al principi del passeig ja s’està instal·lant el dispositiu en forma de barreres amb lector de targetes que regularà el trànsit. Cal esperar que només els vehicles autoritzats del Port i els usuaris del Parc Subaquàtic puguin circular-hi. L’objectiu és que l’Escullera sigui un espai per gaudir-lo a poc a poc, sense presses. La decisió adoptada és tot un encert.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

2 COMMENTS

  1. Completament d’acord. De fet, alguns, feia anys que ho dèiem. Ara toca al tram del passeig Rafael de Casanova que va des del Fortí a la platja de l’Arrabassada. Es pot començar limitant el trànsit els caps de setmana, excepte a veïns que no tinguin altre accés, i comprovar els seus efectes. Guanyar aquesta via per al passeig i el trànsit no motoritzat pot tenir efectes sensacionals (especialment ara que arriba la primavera).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here