22.4 C
Província de Tarragona
Dilluns, juny 17, 2024

Ballesteros – Andreu: la parella del moment

Ballesteros, en l'acte inaugural de la llar de jubilats del Serrallo, el passat dimecres. El primer a l'esquerra és el president del Port, Josep Andreu (foto: MAURI - Ajuntament Tarragona)
Ballesteros, en l’acte inaugural de la llar de jubilats del Serrallo, el passat dimecres. El primer a l’esquerra és el president del Port, Josep Andreu (foto: MAURI – Ajuntament Tarragona)

Formen la parella institucional més sòlida del moment. S’hi entenen bé i no ho dissimulen. Representen una sòciovergència entesa sobretot com la millor fórmula per projectar estabilitat i seriositat en unes èpoques polítiques convulses. Aquesta setmana, en només 24 de diferència, han presentat junts dos projectes ben diferents: una infraestructura de ciutat i un equipament de barri. Tots dos, llargament somiats. Una obra que comença i una altra que ja està enllestida.

 

A tres mesos i mig de les eleccions municipals, Josep Fèlix Ballesteros i Josep Andreu han donat llum verda a la construcció de la passarel·la que ha d’unir el centre de la ciutat amb la platja del Miracle i han inaugurat la llar de jubilats del Serrallo. Tots dos han demostrat en públic una bona sintonia com poques vegades s’ha vist entre l’alcalde de Tarragona i el president del Port. En contrat, qué lluny queda aquella etapa de distanciament i postures contraposades constants entre Joan Miquel Nadal i Malé i Antoni Pujol i Niubó.

 

Ara, tot són flors i violes. La complicitat que es veu en públic entre els dos ‘Peps’ no sembla un ‘postureig’, va de debò i ja l’havien demostrat en altres ocasions anteriors. Andreu ha decidit tirar pel dret en el tema de la passarel·la i, un cop ha rebut el vist i plau de Madrid (Puertos del Estado) i la partida pressupostària corresponent, ha posat a treballar als tècnics de l’Autoritat Portuària perquè la connexió mar – ciutat per damunt les vies del tren sigui una realitat l’any 2016. La presentació del projecte, aquest passat dimarts, l’ha volgut allunyar al màxim de les eleccions del 24 de maig, però  és evident que cau damunt de l’opinió pública com un gran anunci de futur en plena precampanya.

 

El projecte finançat pel Port, per tant, beneficia les expectatives electorals de Ballesteros (perjudica les del candidat convergent Albert Abelló?), però també perment a Andreu deixar encarrilat un tema  de gran acceptació popular abans que les eleccions catalanes del setembre posin en interrogant el seu futur. “Quan van junts de la mà Ajuntament i Port, la ciutat surt beneficiada”, ha dit un. “Al ciutadà li és igual qui fa i qui paga les obres i els equipaments, el que vol és es facin”, ha afirmat l’altre.

 

Declaracions de ‘bon rotllo’ de Ballesteros i Andreu en la presentació de la gran infraestructura i també en l’obertura de l’equipament de barri: la llar de jubilats del Serrallo, de competència municipal però amb l’ajut econòmic del Port. I és que, davant les dificultats pressupostàries de l’Ajuntament, els diners de l’Autoritat Portuària resulten la millor medicina per anar transformant el front marítim de la ciutat: fins ara, Serrallo i Moll de Costa. I ben aviat,  arribant fins a sota del Balcó, amb la instal·lació de la passarel·la i la remodelació del passeig marítim, que és possible gràcies a l’ampliació del domini portuari.

 

Ni traurem ni taparem les vies, de moment, però almenys el Port haurà ajudat la ciutat a apropar-se una mica més al mar. I tot gràcies a la parella política tarragonina del moment que no para de repartir somriures, projectes i equipaments.

Andreu i Ballesteros en la presentació de la passarel·la que unirà la ciutat amb el mar (foto: PORT DE TARRAGONA)
Andreu i Ballesteros en la presentació de la passarel·la que unirà la ciutat amb el mar (foto: PORT DE TARRAGONA)
Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here