15.3 C
Província de Tarragona
Dimarts, abril 23, 2024

Pol Olivier, a prop de les estrelles

Pol Oliver, en un partit de la Lliga universitària dels Estats Units (foto cedida)
Pol Oliver, en un partit de la Lliga universitària dels Estats Units (foto cedida)

Pol Olivier és el primer jugador de bàsquet tarragoní que disputa la Lliga Universitària dels Estats Units (NCAA), una de les més exigents del món. A la localitat de Nampa, Idaho, un base d’1,88 m s’està fent un lloc en el seu segon any defensant la samarreta de la Northwest Nazarene University.

(…)

L’any 2001, Pau Gasol es va convertir en el primer català que jugava a l’NBA, després de ser escollit pels Memphis Grizzlies, i va representar l’inici d’un desembarcament de jugadors de casa nostra al bàsquet americà que s’ha convertit en un degoteig constant: el seu germà Marc, Raül López, Juan Carlos Navarro i Ricky Rubio l’han seguit en aquesta conquesta americana. El Pau ha guanyat dos anells de campió, i amb el seu germà va escriure una pàgina única al llibre del Partit de les Estrelles d’enguany, ja que per primer cop a la història s’hi van enfrontar dos germans, un per conferència i alineats als equips titulars.

 

El bàsquet amb accent català està de moda als Estats Units, i Tarragona té també el seu representant. Seguint les passes d’aquests grans del bàsquet mundial, un jove de la ciutat, Pol Olivier, va fer les maletes el 2013 per començar una aventura que, fins ara, ha estat vertiginosa. Amb vint anys, Olivier és ja jugador de segon any (sophomore) a la NCAA, defensant la samarreta de la Northwest Nazarene University (NNU) de Nampa, una ciutat de 86.000 habitants de l’estat d’Idaho.

 

Veure en acció el Pol recorda aquells escortes de tota la vida. Un jugador capaç de trencar el rival en un cos a cos, de trobar sempre la millor assistència o de saber seleccionar el tir de curta i llarga distància. El seu bàsquet és una barreja entre l’herència de noms il·lustres del bàsquet control europeu com Nikos Gallis o Drazen Petrovic, i del de la velocitat amb límits dels jugadors americans actuals, com LeBron James i Paul Pierce, tot i que ell sempre confessa la seva admiració pel mític Magic Johnson.

(…)

Aquest és un fragment del reportatge dedicat a Pol Olivier que publiquem sencer al número 10 del FET a TARRAGONA, una revista que podeu trobar a les llibreries i quioscos de la ciutat. També us en podeu fer subscriptors per 30€ l’any i, a més de rebre la revista a casa, podreu gaudir de diferents promocions per a activitats culturals i invitacions a espectacles de música i teatre.

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here