Advertisement Advertisement
25.1 C
Província de Tarragona
Dimarts, setembre 26, 2023

Una ciutat referent en educació ambiental

Imatge de l'anella verda de Tarragona, en la zona litorial del Bosc de la Marquesa (foto: Gerard Castells)
Imatge de l’anella verda de Tarragona, en la zona litorial del Bosc de la Marquesa (foto: Gerard Castells)

Aquests dies de precampanya electoral ha tornat a aparéixer el debat de la façana marítima de Tarragona i, com ja és habitual, es tornen a fer propostes de més o menys calat pressupostari per a transformar-la. Dubto molt que amb els temps que corren i la situació econòmica de les administracions públiques es puguin fer intervencions que vagin més enllà de petites millores puntuals.

 

Per altra banda, a l’esquena d’aquesta ciutat que intenta no només mirar al mar, tenim tot un espai, el que es coneix com a anella verda i tota la xarxa de camins de Tarragona que representen una possibilitat real per desenvolupar activitats de lleure relacionades amb el patrimoni natural i històric de la nostra ciutat. És de justicia recordar que fa 8 anys, en plena voràgine constructora es va fer una aposta clara i radical en aquell moment per delimitar, protegir i desenvolupar l’anella verda i la xarxa de camins de Tarragona. I ara, que estem en plena época de boom d’esport, naturalesa i respecte pel medi ambient, es demostra que era una aposta estratègica.

 

L’anella verda pot ser el gran punt de referència del lleure de la ciutat. Una aposta clara en convertir l’espai en una referència en educació ambiental, tant per a escolars com per a gent atreta per l’excursionisme, un lloc on es pugui aprendre i comprendre el nostre ambient, la flora mediterrània. Recuperar masies, edificis i restes històriques per a explicar diferents etapes de la ciutat, tot emmarcant-les en projectes d’integració social, laboral i models d’autogestió.

 

Amb una inversió modesta, més en consonància amb la real capacitat pressupostària actual de les administracions, amb la col·laboració de tallers-escoles, i la mateixa universitat, des de diferents disciplines i departaments, es podrien desenvolupar espais de lleure i educació ambiental. Feina que no parteix de zero, perquè, en aquest sentit, ja s’han realitzat algunes iniciatives -públiques i privades- per a dinamitzar la zona, amb l’empara de l’ajuntament, iniciatives que han tingut una bona acollida.

 

Tarragona és la ciutat que millor explica la història romana i la nostra tradició dels castells. Els pròxims anys ens podem convertir en la ciutat que ofereix millor educació ambiental. Potser el projecte no genera titulars, ni es podran fer rodes de premsa, però si que té un retorn clar cap a la ciutat, no només per a la nostra qualitat de vida sinó també per situar-nos com a referent en educació ambiental i ecològic de la nostra zona.

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here