23.7 C
Província de Tarragona
Dilluns, juny 10, 2024

Alejandro Fernández com “alternativa a la TGN oficial”

Alejandro Fernández amb el director del FET a TARRAGONA, Ricard Lahoz, en la conversa organitzada pel Col·legi d'Arquitectes (foto: PP)
Alejandro Fernández amb el director del FET a TARRAGONA, Ricard Lahoz, en la conversa organitzada pel Col·legi d’Arquitectes (foto: PP)

El seu posicionament a vegades sembla el de l’esquerra transformadora i rupturista: “Som l’alternativa a la Tarragona del discurs oficial de tota la vida, la que es manté al poder des de fa dècades”. Són paraules d’Alejandro Fernández, portaveu del Partit Popular a l’ajuntament de Tarragona i cap de llista en les eleccions del 24 de maig. I rebla el clau: “Ballesteros no ha canviat les dinàmqiues d’èpoques anteriors i la ciutat necessita una nova actitud per afrontar els reptes de futur. Jo no formo part de l’establishment”.

 

En una conversa – entrevista organitzada per la demarcació de Tarragona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, Fernández parla de “projecte trencador” i de “vocació transformadora”. Directe al gra. El candidat del PP es queixa de la falta d’un debat públic i sa sobre cap a on va Tarragona i denuncia l’organització interna de l’ajuntament en l’àrea d’Urbanisme, amb una dispersió i falta de coordinació que la fa “lenta i ineficaç”.

 

Si arriba a l’alcaldia, Fernández apostarà per crear un departament d’Urbanisme i Mobilitat des del qual s’impulsaran algunes idees clau: millorar la relació de la ciutat amb el mar, transformant el passeig de Rafael Casanova des del port esportiu a la Savinosa en una via preferent per a passejar, córrer i anar en bici i un únic carril per a cotxes; crear una nova centralitat a la Part Baixa i evitar-ne la degradació actual trasllandant al carrer de Mar l’estació de tren; i canviar radicalment l’entorn del passeig de Torroja i l’entrada del cementiri de l’A-7 per fer més atractiu l’skyline de les muralles i la Catedral de Tarragona.

 

Hotel de 5 estrelles a la Savinosa, un centre d’interpretació de la Guerra del Francès al Fortí Sant Jordi i una oferta d’oci renovada i de qualitat al port esportiu. Complex cultural a Tabacalera i una biblioteca al Banc d’Espanya. Segons el líder popular, cal conduir la ciutat a ser una referència de turisme, cultura, patrimoni, comerç i oci. “El POUM ha de ser una eina per generar activitat econòmica d’aquest tipus” i fer possible que creixi la població de Tarragona fins als 180.000 habitants, una fita que per Fernández reforçaria la seva capitalitat i lideratge al conjunt de la demarcació. Diu que no va en contra de la gran indústria, però recorda que el 2018 tots els seus impostos els recaptarà La Canonja.

 

Coneguda la seva postura contrària al tercer fil, Fernández prefereix abordar amb els arquitectes altres qüestions que l’obsessionen com la degradació progressiva d’alguns carrers del centre de la ciutat, a l’entorn del Mercat i de la Part Baixa, fenomen que lliga amb la proliferació de locutoris i comerços regentats per immigrants. Segons ell, a la majoria de barris “hi ha millor qualitat urbanística” que en moltes zones del centre. I tanca la trobada amb els arquitectes apel·lant a que el Jaume I -“tot i que sigui un nyap”-  finalment funcioni com a aparcamernt convencional.

dijous 16, albert abelló

Dijous 16 d’abril a les 19,30 h. el convidat a les Converses del Col·legi d’Arquitectes a Tarragona serà el cap de llista de CiU a l’alcaldia, Albert Abelló. L’acte és obert a tothom.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

2 COMMENTS

  1. “Som l’alternativa a la Tarragona del discurs oficial de tota la vida, la que es manté al poder des de fa dècades”.

    Pel que sembla ja no recorda que el PP també va presentar la moció de censura a Recasens i va governar del 1989 al 1991. I després va tornar a governar del 1999 al 2008. Això són deu anys de govern, i ara va d’outsider i alternativa? Apa home, qui no et conegui que et compri.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here