14.5 C
Província de Tarragona
Dijous, abril 25, 2024

El ‘Fet’ a la Revetlla de Sant Jordi

La Revetlla de Sant Jordi està organitzada per [ ].
El dibuix d’un Sant Jordi somrient il·lustra la imatge de la Revetlla de Sant Jordi (FONT: Biblioteca Pública de Tarragona).
 

Per segon any consecutiu, els integrants del Fet a Tarragona hem volgut implicar-nos en la celebració de la Revetlla de Sant Jordi a la Biblioteca Pública de Tarragona. El passat 2014 ja vam participar-hi amb la lectura de textos periodístics d’Antoni Rovira i Virgili, Domènec Guansé, Lluís de Salvador, Rumanill i Lluís Mezquida. En aquesta ocasió, sense allunyar-nos de l’interès per la mirada periodística, hem recuperat tres articles, rubricats per escriptors reconeguts de la literatura catalana, que fan referència a la ciutat.

 

Els qui ens vulguin acompanyar, aquest dimecres dia 22 d’abril, a un quart d’onze de la nit, a la Biblioteca, podran gaudir de la crònica que Vicent Andrés Estellés va redactar l’any 1952, quan treballava per al diari Las Províncias, a la barra d’un cafè de la Rambla, fascinat, després d’haver visitat, a la Catedral de Tarragona, les restes del rei Jaume I, que dies després es traslladarien al monestir de Poblet; de la reivindicació que fa Joan Perucho de la sensibilitat artística de l’escultor, joier i orfebre Joan Serramià i del seu bon gust per estilitzar el passat; i de la visió de Tarragona que va oferir Joan Puig i Ferreter, el 1930, en un article a L’Abella d’Or.

 

UNA FESTA CULTURAL PENSADA PER A TOTS ELS PÚBLICS

 

La III Revetlla de Sant Jordi, que s’inicia a partir de les vuit del vespre, estarà presentada pel periodista Jordi Suriñach, i comptarà amb actuacions musicals, representacions teatrals, una lectura dramatitzada i un espectacle de dansa, entre d’altres. Aquest conjunt d’activitats, el programa de les quals es pot consultar a l’espai web de la Biblioteca Pública de Tarragona, estarà precedit per una Revetlla Infantil, que començarà a les cinc de la tarda, i en la qual els més petits podran fruir d’un berenar popular; de les actuacions musicals dels Grallers “Els Maginets” de l’Aula d’Instruments Tradicionals de l’Escola Municipal de Música i de l’Octet de corda Mendel de l’Escola i Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona; del taller Cantem contant de les Tecletes i el Minipop; i de la interpretació de la companyia La Faixsula del conte El cavaller sense nom. No us perdeu la tercera edició d’aquesta festa cultural pensada per a tots els públics!

 

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here