26.8 C
Província de Tarragona
Dilluns, agost 15, 2022

Amb ulls ganxets: benvinguts al circ de Reus

Un furgó de la Guàrdia Civil amb alguns dels detinguts del cas Innova a Reus (foto: Judit Fernández - Reus Digital)
Un furgó de la Guàrdia Civil amb alguns dels detinguts del cas Innova a Reus (foto: Judit Fernández – Reus Digital)

Estimat director,

Ja és ben trist, ja, que quan Reus surt als mitjans estatals sigui perquè una colla de britànics passats de voltes es passegen nuets pel nostre camp de futbol (tu ho saps, quin esport es practica, en pilota picada?) o bé perquè una colla de polítics n’han fet de les seves i, pel que sembla, han deixat la caixa dels dinerons ben buida.

 

De fet, n’han passat tantes, de coses, i tan grosses, que no sé ni per on començar. La senyora Teresa Gomis ja és al carrer. I que diu que està tan tranquil·la, tu. Home, jo no sé si ho estaria pas, amb tota la premsa darrere i amb la ciutat sencereta enfadada. Mentre, en tenim un altre, d’imputat, que es veu que venia pròtesis defectuoses a l’Hospital i que l’Administració ho sabia. I per reblar el clau, benvolgut, un informe de Sagessa alertava temps enrere d’un 85% d’incompliment de la llei de contractes. Explicació de l’inefable Carles Pellicer? Home, ja ho sabíem, ja, que n’hi havia d’irregularitats. Però què havíem de fer, aturar-ho tot? Chapeau!

 

Et preguntaràs què en diuen, la resta de forces polítiques, de tot plegat. Doncs mira, el de sempre. Que això no pot ser, que amb nosaltres al poder això no es repetirà i que hi ha d’haver dimissions. A tot això, almenys, tenim un nou heroi: en David Vidal, de la CUP, que és qui ho ha destapat tot. Ara farà un any, per cert, al senyor Vidal i a la seva parella, tot sortint d’un acte de Sant Pere, els van agredir un parell de policies municipals. Però el poder ja les té, aquestes coses. Quan se l’amenaça, et clava un mastegot.

 

Ep, director, i sàpigues que el cas Innova també ha fet aparèixer falsos imputats. Tal com t’ho dic. Han enxampat un paio que, àvid de càmeres i fama, s’ha fet un tip de declarar davant dels mitjans quan en realitat no té res a veure amb res ni ningú que hagi estat fotent calés. No sé què és pitjor, francament. Que tinguem pàjarus com aquest, disposats a emmerdar-se d’aquesta manera per sortir als diaris, o que els periodistes s’ho hagin empassat tot durant uns dies.

 

I bé, com que l’assumpte pot acabar esquitxant mitja classe política catalana, n’hi ha que ja s’han afanyat a dir ei, que jo no en sé res, que els dolents són els altres, que jo sóc de fiar. El President, en Mas, ha anat una mica més enllà, amb tot: com que la frase de ‘Madrit ens roba’ comença a estar un xic gastada, ara s’ha tret de la màniga allò de la culpa és del tripartit. I així anem fent, amic meu, i vinga escàndols, i vinga imputacions, i vinga porqueria.

 

A Reus estem ben distrets, ja ho veus. I al pas que anem, serem la capital catalana del circ. I no ho dic pas pel festival Trapezi, per desgràcia.

Ben cordialment,

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here