Advertisement Advertisement Advertisement
12 C
Província de Tarragona
Dijous, març 23, 2023

Les cares noves al govern Ballesteros

Francesc Roca porta 37 anys vinculat a l'IES Comte de Rius i ha estat distingut amb un guardó per la seva tasca en l'àmbit de la FP (foto: DIARI DE TARRAGONA)
Francesc Roca porta 37 anys vinculat a l’IES Comte de Rius i ha estat distingit amb un guardó per la seva tasca en l’àmbit de la FP (foto: DIARI DE TARRAGONA)

L’alcalde Ballesteros començarà el seu tercer mandat en minoria, però sap que no tindrà en els pròxims quatre anys una oposició com la d’aquest últim període El tarragoní ha volgut que a l’ajuntament hi hagi més pluralitat, noves formacions i que aquestes fiscalitzin de ben a prop la gestió municipal dels darrers temps. El carisma de l’alcalde, per tant. no garanteix la governabilitat eficient i tranquil·la de la ciutat.

 

Deixant al marge les convulsions nacionals i estatals que es puguin produir en l’últim trimestre de 2015 (procés sobiranista català i procés rupturista espanyol), a nivell local Tarragona necessitarà un govern fort i un lideratge molt més nítid. Els reptes són majúsculs i no sembla la millor opció anar fent acords puntuals i variables, sense oferir una visió i un projecte global de ciutat.

 

Ballesteros començarà el mandat amb un equip de 9 persones, quatre de les quals no tenen experiència política, però sí un ampli bagatge professional. Elvira Ferrando, número 2 de la candidatura, es perfila com a futura regidora de Relacions Ciutadanes i Institucionals, potser amb competències en altres departaments. Vinculada a la Setmana Santa i a diverses entitats, Ferrando pot impulsar una àrea que els darrers anys ha estat la ‘parent pobra’ del consistori.

 

Elvira Ferrando és presidenta de la Germandat del Sant Ecce-Homo
Elvira Ferrando és presidenta de la Germandat del Sant Ecce-Homo (Foto cedida per l’entitat)

Un altre bon fitxatge de l’alcalde és Francesc Roca, director de l’IES Comte de Rius, guardonat fa pocs mesos amb el Premi del Consell Català de la FP per la seva tasca en la posada en marxa de projectes en col·laboració amb les empreses del territori, especialment les petroquímiques. Aquest amant del ciclisme ha aconseguit que l’institut sigui un referent a tot el país i que la majoria dels seus alumnes trobin feina després dels estudis. Pel seu vincle professional. Roca seria el regidor d’Ensenyament i de Treball i Activació Econòmica

 

També s’estrena l’arquitecte Josep M. Milà, que serà el responsable de l’àrea d’Urbanisme, un departament que necessita una àmplia reordenació interna i un important impuls polític, amb o sense la figura del gerent. Milà haurà de desenvolupar un POUM adormit des de la seva aprovació. La quarta nova regidora del PSC és Ana Santos que, pel seu perfil, podria accedir a dirigir tota una àrea molt àmplia que engloba les Polítiques Socials.

 

Passant de dotze a nou regidors, Ballesteros es veurà obligat, d’una banda a concentrar competències en els seus companys de l’equip de govern, i d’una altra a parlar més i amb més interlocutors. Tot i que el context polític català i espanyol es presenta molt inestable i incert, faria bé l’alcalde d’assumir el lideratge en aquests primers mesos del nou mandat per tenir molt clares les prioritats de la ciutat que impliquen a la Generalitat i al govern de l’Estat (estació, façana marítima, Jocs 2017, presó, Ciutat de la Justícia,  Tabacalera…). Si no ho fa, tindrem la sensació que Tarragona haurà perdut un altre any.

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here