14.5 C
Província de Tarragona
Dijous, maig 23, 2024

Indústria amb set d’aigua

Dani Fernández a les instal·lacions d'AITASA a Bonavista (foto: Agustí Arévalo)
Dani Fernández a les instal·lacions d’AITASA a Bonavista (foto: Agustí Arévalo)

De les primeres fonts públiques de Bonavista a l’última tecnologia al servei de l’eficiència i la sostenibilitat. Dos immensos dipòsits de color blau a l’extrem del barri són la principals referència d’AITASA (Aigües Industrials de Tarragona), l’empresa que celebra 50 anys subministrant aigua a les grans indústries i que és la suma de moltes històries personals d’ahir i d’avui

(…)

Alguns joves que ara treballen als tallers d’AITASA són de Bonavista. També el cap d’explotació, Daniel Fernández, que amb només 26 anys ha assumit el segon lloc de comandament de l’empresa. El Dani, precisament, va ser alumne del Joan XXIII i hi va estudiar un grau mitjà d’electromecànica. Ja treballant com a aprenent d’operari de manteniment tècnic a AITASA, va decidir estudiar el grup superior d’electricitat i, posteriorment, la carrera d’Enginyeria Tècnica a la universitat. Un exemple d’esforç, tenacitat i èxit en l’àmbit de la formació professional, “incitat” per la mateixa direcció de l’empresa. Una fórmula de conciliació d’estudis i de feina.

 

Cap d’explotació de la companyia des del 2012, Dani Fernández hi ha fet de tot: soldar, muntar canonades, d’electricista, de pintor, de paleta… “N’he après molt, de tots els companys que ara s’han anat jubilant. Hem fet un relleu generacional progressiu i la convivència ha estat molt positiva, perquè ells aportaven experiència i els joves més formació”, admet el Dani. Ha deixat la granota del taller per la camisa de l’oficina i ara desenvolupa “una feina més mental que física”. Té al seu càrrec una vintena de persones i se sent un “privilegiat”, perquè fa una feina que li agrada i la té a prop de casa, un fet ben poc habitual en els temps que corren.

 

Fernández s’encarrega de controlar la gestió actual de serveis i els projectes d’AITASA sota la supervisió de Daniel Montserrat, director des del 2013. Tots dos aposten per “oferir valor afegit” a la vintena llarga d’accionistes que formen el consell d’administració i entre els quals hi ha les principals companyies petroquímiques. En aquest sentit, l’arribada d’aigua procedent de l’Ebre l’any 1989 va suposar un punt d’inflexió: AITASA posava fi a l’extracció d’aigua dels seus pous i a partir d’aquell moment es dedicaria a la distribució de la que arribava des del sud a través del Consorci d’Aigües de Tarragona. Des de llavors, l’empresa instal·lada a Bonavista ha anat sumant altres funcions. N’apuntem dues de ben importants: coordinar, mantenir en bones condicions i controlar la seguretat del Rack Dixquímics i del Rack de la Zona Sud com a infraestructures que connecten les factories entre si i amb el Port de Tarragona; i gestionar el nou emissari conjunt de la indústria química –en funcionament des de l’estiu del 2014– que permet una única sortida de les aigües i abocar-les fora de les instal·lacions portuàries.

(…)

Aquest és un fragment del reportatge que publiquem íntegrament al número 11 del FET a TARRAGONA dedicat a commemorar el mig segle d’aquesta empresa emblemàtica a Bonavista. La revista la podeu trobar als quioscos i llibreries de la ciutat. Si us en  feu subscriptors per només 30 € l’any, rebreu totes les publicacions còmodament a casa i podreu gaudir de moltes activitats culturals i invitacions per a espectacles. Per apuntar-se al FET només cal clicar aquí.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here