14.3 C
Província de Tarragona
Divendres, abril 19, 2024

El sobiranisme civil es reactiva a Tarragona

ANC Omnium ara és l'hora

Just quan falten tres mesos per a les eleccions del 27 de setembre i s’accentua la pressió política sobre les entitats sobiranistes, l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural del Tarragonès agafen embranzida amb l’organització de diferents activitats. Entre aquest dijous i dissabte, n’han organitzat tres a Tarragona amb formats diversos.

 

Aquest dijous 25 de juny tindrà lloc una xerrada-col-loqui adreçada a les entitats culturals de la ciutat titulada “La cultura, una estructura d’estat”. Hi intervindran Joan Manuel Tresserras, exconseller de Cultura de la Generalitat, i Quim Torra, director del Born Centre Cultural. L’acte se celebrarà a les 19.30 h. a l’Antiga Audiència (Plaça del Pallol).

 

Dissabte 27 al matí, les dues entitats explicaran lúdicament els beneficis de la independència de Catalunya al barri de La Floresta. Un taller de castells amb la participació de la Colla Jove i un auca de la flama del Canigó seran alguns dels arguments d’una jornada familiar, amb batucada, esmorzar i activitats per a la canalla.

 

El mateix dissabte 27 a les 19,30 h. al jardí del Cafè Metropol tindrà lloc una tertúlia oberta a tothom amb la presència dels periodistes Vicent Partal i Vicent Sanchis parlant de la importància dels mitjans de comunicació en la construcció d’un estat propi. Es dóna la circumstància que els dos periodistes són valencians i que, per tant, podran valorar el canvi polític al País Valencià i l’actualitat vinculada al Procés a Catalunya.

 

debat sobre la proposta de mas 

Aquestes activitats arriben en un moment clau dels preparatius per al plebiscit del 27 de setembre i quan l’ANC i Òmnium analitzen l’emplaçament del president Artur Mas a que la societat civil lideri una llista independentista. La proposta de Mas està provocant aquests dies un ampli debat entre defensors i contraris, i amenaça amb dividir internament les dues entitats que encapçalen el moviment sobiranista des del 2010.

 

Aquesta qüestió de plena actualitat probablement apareixerà en els dos debats col·loqui de la setmana a Tarragona. I és que la proposta del president de la Generalitat posa en un compromís a l’ANC i Òmnium, perquè les obliga a posicionar-se en relació també a les altres candidatures independentistes que s’estan preparant per al plebiscit.

 

I encara cal afegir-hi un altre element distorsionador: aquest debat entre llista transversal, sense sigles de partit (aposta de Mas) i llistes amb sensibilitats ideològiques diverses (aposta d’ERC i la CUP)  provoca més esgotament que il·lusió entre les bases sobiranistes. Fa la sensació que es perd el temps en lloc d’actuar unitàriament contra els partits unionistes que neguen el dret a decidir i en lloc de seduir i convèncer aquells que dubten davant la transcendència del 27-S. Una vegada més, la societat civil independentista va un pas per davant dels partits polítics.

Jordi Sánchez i Muriel Casals, presidents de l'ANC i Òmnium, respectivament (foto: Òmnium)
Jordi Sánchez i Muriel Casals, presidents de l’ANC i Òmnium, respectivament (foto: Òmnium)
Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here