13.5 C
Província de Tarragona
Dimarts, abril 16, 2024

Cuidem prou els turistes?

El carrer Major, a les 11 del matí d'un dia d'agost (foto: Ricard Lahoz)
El carrer Major, a les 11 del matí d’un dia d’agost, amb vehicles treballant en càrrega i descàrrega (foto: Ricard Lahoz)

Qualsevol matí d’aquest estiu. Les màquines que reguen la via pública fan la feina tossudament al carrer Cavallers cap a les 10 o quarts d’11. Els primers visitants del dia, que ja han vist la maqueta a l’Antiga Audiència, s’enfronten al repte de no relliscar o no trepitjar els tolls d’aigua mentre contemplen les cases senyorials (algunes incomprensiblement tancades al públic com la Castellarnau) i les bastides que subjecten possibles esfondraments d’edificis en estat ruïnós.

 

Camionetes de mides diverses i altres vehicles de càrrega i descàrrega inunden el carrer Major quan ens acostem a les 11 del matí. A la mateixa hora, intentant driblar els obstacles, grups de turistes -alguns organitzats i altres per lliure- miren d’arribar fins a les escales de la Catedral i plasmar-hi una de les icones de Tarragona. Ells també han començat la ruta per la Part Alta a la plaça del Pallol, on no fa gaire s’ha fet un primer pas per adequar la desafortunada tanca metàl·lica de les obres de Ca l’Agapito.

 

Alguns diran que són pures anècdotes, detalls sense importància. Però els petits detalls s’han de cuidar. I els visitants -els turistes que pernocten a la ciutat o els excursionistes que venen a passar-hi una dia- es mereixen trobar un nucli antic més endreçat i polit. És necessari regar el carrer Cavallers a les 10 del matí quan els primers grups de turistes ja hi passegen? No es podria fer aquesta feina un parell d’hores més aviat? I la càrrega i descàrrega a la Part Alta no es podria limitar fins a les 10 i així els carrers i places com la de la Font i la del Fòrum quedarien ‘alliberades’ abans de vehicles de tota mena?

 

Aquestes dues places i d’altres com la dels Sedassos pateixen, a més, una pressió pel que fa a l’ocupació de terrasses en  l’espai públic que comença a ser insuportable. A la plaça de la Font ja s’ha superat el límit fa temps i amenaça amb convertir-se en un espai d’estiu només per a forasters. A la plaça del Fòrum s’està repetint la tendència i a la dels Sedassos ja coneixem prou les denúncies dels veïns per excés de soroll. La proliferació de terrasses -sovint desordenades i ocupant més espai del permès- pot acabar sent contraproduent.

 

Cal posar més sentit de l’oportunitat en les hores de neteja i més ordre en l’ocupació de la via pública (sigui per feines de descàrrega o per les terrasses). I tot plegat està en mans municipals.

El carrer Cavallers, acabat de regar, a quarts d'11 d'un matí qualsevol d'estiu (foto: Ricard Lahoz)
El carrer Cavallers, acabat de regar, a quarts d’11 d’un matí qualsevol d’estiu (foto: Ricard Lahoz)

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

2 COMMENTS

  1. no se si el senyor Lahoz viu o no a la part alta d tarragona…. sembla q no… pero potser si. El que si que queda clar es la falta d visio global del problema….. sembla q el veins i veinas del casc antic no pintem res en aquesta historia….. a nosaltres no ens molesta res, el camions, la falta de neteja (no de aigua ehhh que regar, regan… pero netejar….) la recollida de vidri a les 07:30 del mati, amb la gresca q comporta, o cosas tan absurdas com no poder estendre roba als balcons(no sigui cas q els meus calçotets o els pantalons de la feina del meu vei, surtin en la foto d un turista). per no parlar de la bogeria de les terraces, q ens deixen sense plaçes (a veins i turistes per igual), fruit del salvatje model turistic de aquesta ciutat. desencertat como poc aquet article… fins i tot diria q ho trobo ofensiu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here