Advertisement Advertisement
Carregant ...

Nit de cançó en català a la Sala El Cau

Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

A l'esquerra, Cesk Freixas (FOTO: Juan Miguel Morales). A la dreta, Pau Alabajos (FOTO: Xepo WS).

A l’esquerra, Cesk Freixas, en una imatge promocional (FOTO: Juan Miguel Morales). A la dreta, Pau Alabajos al Palau de la Música de València (FOTO: Xepo WS).


Cesk Freixas i Pau Alabajos; Sant Pere de Riudebitlles i Torrent; l’Alt Penedès i l’Horta Oest; Catalunya i el País Valencià; el nord i el sud dels Països Catalans; dues guitarres i dues veus joves compromeses amb la realitat política que les envolta. El proper 4 de setembre, a partir de les onze de la nit, Freixas i Alabajos oferiran una actuació conjunta a la Sala El Cau de Tarragona, un espectacle musical pensat perquè l’arbre d’un demà socialment més just arreli.

 

 

Aquests artistes, que havent superat la trentena s’han situat a l’avantguarda de la nova escena de la cançó d’autor en català, entaulen, a dalt de l’escenari, un diàleg que ressegueix els seus millors temes i que denuncia, entre d’altres, les desigualtats socials, la corrupció política i l’especulació immobiliària. S’erigeixen plegats com els “Utòpics, idealistes, ingenus”, guardians de causes perdudes que s’han afartat de tanta conformitat, com canta Alabajos, i que s’han sumat a les files de la “revolution permanente” que defensava el mestre Georges Moustaki. Són els hereus del llegat d’Ovidi Montllor i Raimon, que agafen la guitarra “per les mares i les àvies, contra el silenci del meu temps, per la democràcia plena i la lluita permanent” tal com explica Freixas a la cançó “Em pregunten per què canto”, del disc “Protesta” (2014), proclamat Disc Català de l’Any per Ràdio 4. El recital que oferiran Freixas i Alabajos, doncs, s’intueix atapeït de crítica política, tot i que de ben segur que també tindrà estones per als amors i desamors i per als homenatges a músics i poetes.

 

 

OBSEQUI PER ALS SUBSCRIPTORS

Gràcies a la sala El Cau sortegem dues entrades dobles per al concert de Freixas i Alabajos (divendres 4 a les 23 hores) entre els subscriptors de la revista FET a TARRAGONA. Els interessats heu d’enviar un correu electrònic a l’adreça subscripcions@fetatarragona.cat  abans de la mitjanit del dimecres 2 de setembre.

 


Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *