Advertisement Advertisement Advertisement
13.5 C
Província de Tarragona
Divendres, març 31, 2023

Recordant Lluís Companys des de Tarragona

Salva d'honor llançada aquest matí des d ela muntanya de l'Oliva (foto: Judit Borrell)
Salva d’honor llançada aquest matí des de la muntanya de l’Oliva (foto: Judit Borrell)

Avui, 75 anys després de l’afusellament de Lluís Companys, president de la Generalitat de Catalunya, tornem a reclamar i exigir l’anul·lació del Consell de Guerra sumaríssim del 14 d’octubre de 1940 de tan nefasta memòria. Avui, més que mai, tornem a reivindicar la figura de l’únic president d’Europa escollit democràticament que va morir a mans d’un règim feixista.

 

Avui, al cap de 75 anys, mantenim la memòria i el llegat del president de Catalunya que va lluitar fins a la mort per les llibertats nacionals i la justícia social del nostre país. Avui, 15 d’octubre del 2015, commemorem per primera vegada el DIA NACIONAL DE LES VÍCTIMES DEL FRANQUISME. Aquesta, per tant, també és una jornada de reconeixement a tots els tarragonins i tarragonines, catalans i catalanes que van patir la repressió ferotge de la dictadura.

 

Tarragona recorda aquest dijous la figura de Companys amb la lectura de la sentència mort a la muntanya de l’Oliva i amb l’acte organitzat a les 7 de la tarda davant del monument a la Rambla que duu el seu nom. A l’acte participaran tots els presidents d’Òmnium Cultural del Tarragonès llegint textos del president màrtir, l’orquestra i el cor de l’IES Martí Franqués, el Ball de Serrallonga i tots els partits polítics, sindicats i entitats que formen part de la Comissió Lluís Companys.

Lectura de la sentència de mort, a càrrec de Lurdes Malgrat (foto: Judit Borrell)
Lectura de la sentència de mort, a càrrec de Lurdes Malgrat (foto: Judit Borrell)
Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here