16.2 C
Província de Tarragona
Diumenge, maig 26, 2024

Vuit anys ‘ocupant’ la Rambla

El tram central de la Rambla, el passat divendres al migdia
El tram central de la Rambla, el passat divendres al migdia

Dimarts 16 d’octubre de 2007, ara fa just vuit anys. Obre les portes el mercat provisional instal·lat sota una gran vela a la plaça Corsini. Molta expectació entre clients habituals i curiosos. Mesos abans, els paradistes del mercadet ambulant han deixat aquest espai i s’han traslladat a la Rambla Nova, en el tram que va de la Font de Centenari al carrer de Sant Agustí.

 

I així portem vuit anys, ocupant el passeig central i més bonic de Tarragona cada dimarts i cada dijous al matí. Destrossant-hi les rajoles en el tram del Banc d’Espanya, obligant l’ajuntament a pavimentar-hi els altres trams i negant a tarragonins i turistes la possibilitat de gaudir dos dies a la setmana de l’encant del carrer amb més potencial de la ciutat.

 

Aquests dies de tardor -amb una envejable bonança climatològica des de la perspectiva nord i centreeuropea- encara es veuen molts estrangers voltant per Tarragona. Visitants als quals se’ls nega la visió de la Rambla si tenen la mala sort de passejar-hi un dimarts o un dijous. Si ho fan a primera hora de la tarda, quan aquí dinem la majoria, es trobaran el desmuntatge de les parades i un terra brut i ple de deixalles.

 

Sumem vuit anys oferint aquesta imatge més que discutible als turistes i privant als tarragonins de la passejada tranquil·la, la conversa i el descans als nombrosos bancs que hi ha a banda i banda de la Rambla. Tenint en compte que la ciutat compta amb pocs carrers amb voreres àmplies i amables, aquesta ‘ocupació’ de l’espai públic des de fa tants anys del principal passeig de Tarragona encara és més impròpia.

 

Aquesta és una altra de les raons per les quals es fa imprescindible que aviat s’acabin les obres del Mercat i que les parades ambulants tornin a la plaça Corsini. Un cop això sigui una realitat, la Rambla necessàriament haurà de limitar les fires i mercats a articles determinats i a dates i moments especials: pessebres i artesania per Nadal i vins, olis i altres productes de gastronomia local alguns caps de setmana.

 

Recuperem la Rambla!!! Les dues fotografies que il·lustren l’article deixen ben clares les diferències entre un dijous i un divendres qualsevol.

L'estàtua dels Despullats, envoltada de parades del mercadet, un dimarts o dijous qualsevol
L’estàtua dels Despullats, envoltada de parades del mercadet, un dimarts o dijous qualsevol
Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

1 COMMENT

  1. El més irregular és que les llicències per les parades no tene data de caducitat. Es a dir, són vitalícies !!! I que no hi ha cap ordenança que reguli que una mateixa persona pugui tenir més d’una llicència. Actualment hi ha uns quants titulars de llicències que ni es dediquen al comerç ambulant ni res que s’hi assembli: el seu regoci és subarrendar les llicències de parades. Aquests personatges tenen vinculacions amb la coalició Convergència i Unió de Tarragona.
    L’alcalde Ballesteros em va demanar (sic!) ajuda per a denunciar-ho (hi ha testimonis). Heus aquí la denùncia.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here