13.4 C
Província de Tarragona
Dimarts, desembre 5, 2023

L’adéu incomprensible del Cafè Metropol

El jardí del Cafè Metropol va acollir la presentació del número 12 de la revista FET a TARRAGONA el passat mes de juliol (foto: Albert Ollés)
El jardí del Cafè Metropol va acollir la presentació del número 12 de la revista FET a TARRAGONA el passat mes de juliol (foto: Albert Ollés)

Al jardí del Metropol vam presentar en públic el setembre de 2013 el FET a TARRAGONA. Al jardí o a l’interior del cafè hem organitzat xerrades i activitats culturals diverses per presentar 9 de les 13 revistes publicades fins ara. Sempre amb la complicitat i el suport del Guillem i el Pau. Els del FET ens hi hem sentit com a casa i ara lamentem el final d’etapa d’un projecte sociocultural tan interessant impulsat per La Curiosa.

 

Han estat cinc anys intensos per consolidar com a espai cultural un edifici emblemàtic amb un jardí interior i una empremta de l’artista Jujol que hauria de ser l’orgull de Tarragona. La cafeteria es va començar a obrir quan es programaven espectacles al Metropol -fins llavors, el teatre momés comptava amb una màquina de refrescos- però ha esdevingut un punt de trobada de creadors i públic i ha dinamitzat un munt de propostes musicals, literàries, fotogràfiques i de divulgació i debat.

 

En una altra ciutat, el jardí amb la petjada de Jujol seria un atractiu per al públic local i els visitants

Més de 500 activitats i un equipament obert a entitats de tota mena, col·lectius, editorials i partits polítics que els ha permès presentar en societat els seus respectius projectes. Aquesta aposta clara i convençuda per la dinamització social i cultural de la ciutat els ha suposat el reconeixement de molts tarragonins, però no ha estat suficient de manera incomprensible  per mantenir viu el local.

 

La Curiosa (el Guillem i el Pau) han estat un pilar clau per entendre les inquietuds culturals de la Tarragona dels darrers anys. Particulars i col·lectius impulsors d’idees i projectes han fet ús d’un espai únic i confortable, però  el públic en bona part ha donat l’esquena al Cafè Metropol, més enllà de les activitats puntuals programades.

 

En una altra ciutat un jardí interior al mig de la Rambla amb el disseny modernista de Josep Maria Jujol seria un dels grans atractius per al públic local i per als turistes. Però Tarragona continua acomplexada i apàtica. Resulta lamentable i llastimós el tancament del local. L’adéu del Guillem i el Pau arriba després de comprovar que no hi havia més futur que l’anar fent i que l’ajuntament no mostrava un interès especial  per potenciar-lo.

 

Aquest divendres a la nit el Cafè Metropol s’acomiada amb el concert Mímulus, de Clara Peya.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here