11.4 C
Província de Tarragona
Divendres, desembre 3, 2021

‘Amb ulls ganxets’: Alcaldes vingueren que el Zara mogueren

2015-10-3010936

Benvolgut director,

Allò que diem sempre els ganxets, que el comerç de la nostra ciutat és únic, s’ha acabat. Si surts a fer un tomb a veure aparadors, tot són franquícies i para de comptar. Les botigues de sempre, les de tota la vida, ja no hi són o bé estan a punt de tancar perquè qui les porta es jubila o la immobiliària voraç de torn apuja els lloguers. L’altre dia, de fet, que badava pel tomb de ravals, va arribar un moment en què no sabia si era a Reus, a Tarragona o a Guadalajara. Admetem-ho, amic meu. El model comercial que s’ha acabat imposant ha eliminat la diferència. Totes les ciutats són iguals.

 

Aquí a l’autèntica capital, la mala notícia de la setmana per als petits botiguers ha estat això que Zara es traslladi al nou centre comercial La Fira, lluny del nucli antic. Zara ja feia més de 20 anys que hi era, allà, i era un símbol, quelcom que s’havia integrat al comerç reusenc i que de fet servia de reclam per als cívics i educats turistes russos. Ara, però, el senyor Ortega ha decidit tirar pel dret i endur-se la paradeta a Metrovacesa. No fa massa, una botiguera emprenyada però la mar de salada em va explicar que pel fet de moure’s a La Fira, Zara no pagarà el lloguer dels 4 primers anys d’estada. Això sí que són facilitats per als emprenedors i la resta tonteries!

 

Per què els nostres polítics hi confien tant, en les grans superfícies? És una competició entre ells, pas? Que no sigui dit que a la ciutat veïna tinguin un gran centre comercial i nosaltres no! I a quin preu, al capdavall? Tu que vius allà a pelacanyes town m’ho podràs dir. De les botigues que van inaugurar el Parc Central, quantes sobreviuen? Quants locals han canviat de mans? Pensem-hi, estimat. Un model de ciutat passa forçosament per consolidar allò que construeixes, i el nostre estimat govern reusenc sembla entestat a fer-se petar les botigues petites i modestes.

 

I què ha dit, l’alcalde? Que entén els recels dels comerciants, però que Metrovacesa serà “un carrer més de la ciutat”. Ja ho veurem. De fet, jo que sóc pessimista de mena (si ets seguidor del Reus Deportiu és el que toca) trobo que això de La Fira no acabarà de funcionar. Ja ho vaig dir, ja, del vostre Corte Inglés, i no m’he equivocat. A Reus cada cop hi ha més locals buits. I on hi abans havia una merceria d’aquelles de sempre, que feien olor de colònia d’àvia, ara hi ha un nyap més. En ple carrer de Monterols hi han fotut a plantar una franquícia d’una cadena especialitzada en vendre coses que no serveixen per res. Una pista? A la porta hi ha una vaca.

 

Que Metrovacesa completarà l’oferta del petit comerç, diuen. O són uns cínics o uns il·lusos. No sé què és pitjor.

Ben cordialment,

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here