Advertisement Advertisement Advertisement
13.5 C
Província de Tarragona
Divendres, març 31, 2023

Referent de les festes majors

L'artista Àngels Cantos al seu estudi, és una de les persones que més treballa en la restauració d'elements del Seguici (foto: DAVID OLIETE)
L’artista Àngels Cantos, al seu estudi, és una de les persones de referència a Tarragona que treballa en la restauració d’elements del Seguici (foto: DAVID OLIETE)

Llegeixo que Vilafranca del Penedès ha acollit fa un mes la primera Fira de les Festes Majors. Un punt de trobada, debat i promoció dels grans esdeveniments de la cultura popular i tradicional del país. S’hi van organitzar xerrades, taules rodones i trobades de professionals; concerts de música d’arrel, folk, pop, rumba i fusió; espectacacles de carrer per a tota la família i una fira d’expositors amb tallers artesanals i folklòrics.

 

És indiscutible que la Festa Major de Vilafranca del Penedès, declarada Festa patrimonial d’interès nacional, és una de les grans Festes Majors de Catalunya. Tan indiscutible com ho és la de Tarragona, amb la mateixa distinció de la Generalitat i amb el títol de Festa d’Interès Turístic estatal que atorga el govern espanyol.

 

La capital de l’Alt Penedès ha aprofitat que aquest 2015 és la capital de la cultura catalana per tirar endavant aquesta iniciativa que combina l’àmbit científic, el circuit artístic i l’espai firal. Veurem si el certamen té continuïtat en futures edicions, però és evident que Vilafranca ha fet un pas més per posicionar-se com a referent de les festes majors de Catalunya i del conjunt de la cultura popular i tradicional del país.

 

Enveja sana! Tarragona és una ciutat que necessita elements i esdeveniments que la situïn al mapa de Catalunya i de l’estat espanyol. I el de la Festa Major n’és un dels més brillants que podem mostrar amb orgull a tot el món. Per això, llegint la notícia de la fira a Vilafranca tinc la sensació de ‘nova oportunitat perduda’. Perquè si d’alguna cosa pot presumir Tarragona és del valor del seu Seguici Popular i del conjunt de la festa major de Santa Tecla.

 

Cada ciutat, cada col·lectiu, necessita crear una marca que l’ajudi a explicar-se arreu. I Tarragona no passa de ser vista únicament com una capital vinculada al passat romà. És important que es potenciïn les campanyes amb eslògans que ens vinculen com la ciutat que millor explica la història, però cal fer altres passos i en altres direccions. No es tracta de ser referent en molts àmbits -perquè no ho assoliràs- però sí ser referent en alguna cosa més que Tàrraco.

 

És clar que si volem aspirar a tenir un nom destacat en el món de la cultura popular i tradicional del país, el primer que hem de fer és millorar i potenciar la Casa de la Festa.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here