Advertisement Advertisement Advertisement
13.5 C
Província de Tarragona
Divendres, març 31, 2023

Embellir els accessos a Tarragona

Vehicles aparcats en els descampats que hi ha a tocar de la N-240, al costat de l'avinguda Catalunya
Vehicles aparcats en els descampats que hi ha a tocar de la N-240, al costat de l’avinguda Catalunya

Oi que fa vergonya l’accés al centre de Tarragona per la N-240? A només dos minuts en cotxe de la plaça Imperial Tarraco l’entrada i sortida de la ciutat per l’avinguda Andorra ofereix una imatge lamentable, amb descampats plens de vehicles aparcats de qualsevol manera. Els darrers anys s’hi han construït dues rotondes -a l’alçada de l’avinguda Catalunya i del carrer Doctor Mallafré-, que embelleixen l’entorn, però no s’ha realitzat cap acció per acabar amb el descontrol i l’amuntegament de cotxes en terrenys no urbanitzats.

 

La ‘targeta de visita’ de Tarragona als que hi arriben en vehicle o autobús no pot ser més depriment. Globalment, la situació de la N-240 es repeteix als altres accessos a la ciutat. Al costat de l’avinguda Roma, entre el pont del riu i la rotonda d’accés a la T-11,  i al costat dels dipòsits de la CLH i el pont de Ramon y Cajal també aparquen cotxes de qualsevol manera buscant desesperadament un espai que no sigui de pagament.

 

El mateix passa a l’enllaç de l’avinguda Catalunya amb la circumval·lació de l’A-7 o en la sortida del cementiri de la pròpia autovia. És una imatge de deixadesa que fa mala impressió al tarragoní i al visitant, i que es podria pal·liar si augmentessin els aparcaments dissuassoris o, simplement, es posés ordre amb un mínim condicionament dels terrenys buits que ara ocupen els cotxes de forma caòtica.

 

Paradoxalment, els darrers anys s’ha fet un esforç important amb resultats positius en el mapa de rotondes a les carreteres d’entrada a Tarragona; des de Monnars i la Savinosa fins a Camp Clar i Bonavista passant per La Floresta, Sant Salvador o Doctor Mallafré. Si ha estat factible construir aquests elements urbanístics (la majoria, a càrrec del ministeri de Foment), no hi ha diners  municipals per aplanar uns terrenys adjacents, no urbanitzats i pintar-hi quatre ratlles?

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here