25.2 C
Província de Tarragona
Divendres, juliol 19, 2024

Òmnium i ANC Tarragona en la setmana clau del procés

El 5 de setembre, el Camp de Mart va acollir un dels actes més multidunaris a Tarragona organitzat per l'ANC i Òmnium (foto: Fet a Tarragona)
El 5 de setembre, el Camp de Mart va acollir un dels actes més multidunaris a Tarragona organitzat per l’ANC i Òmnium (foto: Fet a Tarragona)

Un cop han passat les eleccions espanyoles que amb el  seu soroll impedien fer sentir la nostra veu sincera, volem fer unes peticions amb el màxim de respecte pels nostres representants, per la democràcia i pel nostre paper en aquest assumpte.

 

Som representants de l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural del Tarragonès, dues entitats agermanades des del primer moment per un objectiu que compartim, i pel qual hem lluitat colze a colze els últims 4 anys.

 

Milers de reunions, centenars d’actes i col·laboració activa amb els grans reptes que han donat la volta al món tot perseguint una il·lusió, un dret com a poble: un Estat propi pel nostre país. Un estat que entenem transversal, plural i  que la direcció que prendrà un cop assolit, naturalment, la decidirem tots, com no pot ser d’una altra manera.

 

Com sabreu, les revolucions que s’inicien des de la base, amb tots aquests ingredients solen ser les més participatives i les més  justes. La nostra vella nació som tots, totes les ideologies, tots els colors, tots els sentiments i totes les nostres diferències i contradiccions. Per això som aquí, per portar-la com més lluny millor.

 

S’ha fet tot el possible per tal que la ciutadania expressi la seva voluntat, el seu dret a decidir el futur que volem com a poble. Hem demanat un referèndum com la millor de les eines per tal de resoldre la situació. Una vegada i una altra  se’ns ha negat. Hem participat en una consulta no vinculant i finalment en unes eleccions de caràcter plebiscitari que volem recordar amb joia que hem guanyat, atès que els 72 diputats configuren la majoria sobiranista al nostre Parlament.

 

Ara, els diputats han de culminar tota la feina amb el nostre suport incondicional al carrer. El  full de ruta és clar, l’encàrrec és directe, ja que amb el seu treball ens han de dur amb un termini màxim de 18 mesos a assolir allò que hem somiat. Molta gent que ens ha deixat, ha somiat amb aquest moment històric. Nosaltres no el podem malmetre. Quantes vegades la gent gran ens ha dit: “feu via que ho vull veure”.

 

Ho tenim a tocar. Han passat   prop de tres mesos d’aquell 27-S, i ens trobem al mateix lloc, amb un punt de desencís, d’indignació i de sorpresa quan constatem que no hi ha un Govern que posi blanc sobre negre amb valentia i amb decisió. Necessitem urgentment l’acord polític que faci tirar endavant Catalunya. Ara és l’hora.

 

Des de les nostres organitzacions us demanem que en aquesta setmana decisiva i que culminarà diumenge amb l’Assemblea de la CUP, abandoneu per un moment en el vostre pensament com voleu aquest nou país, i penseu en el país en global i amb tots nosaltres. Penseu que sense independència no hi haurà justícia social, sense República Catalana no hi haurà lloc pels vostre programes, amb una autonomia serà impossible destinar els nostres recursos a la gent que ho necessita o bé a  les inversions que ens calen. Cal passar pàgina a l’autonomia!

 

Poseu-ho  en una balança i valoreu si voleu complir la vostra part del contracte històric que teniu encarregat o pel contrari volem deixar passar una oportunitat històrica amb tots els avals necessaris i decebre tot allò pel que hem lluitat i que tots plegats ens mereixem. Nosaltres hem complert.

 

Penseu que els 72 sou la nostra força, i on hem dipositat tota la nostra confiança. Sigueu dignes d’aquest poble. Nosaltres encara confiem en vosaltres.

 

Carles Xavier Gòmez. Coordinador ANC Tarragona
Albert Cortés. Ex coordinador ANC Tarragona
Rosa Maria Codines. Presidenta Òmnium Cultural

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here