Advertisement Advertisement
Carregant ...

Incerteses i turbolències a la plaça de la Font

Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

L'alcalde Ballesteros, aquest divendres, un cop sabut que el citen a declarar com a 'investigat' al cas Inipro (foto: Ajuntament de Tarragona)

L’alcalde Ballesteros, aquest divendres, un cop sabut que el citen a declarar com a ‘investigat’ al cas Inipro (foto: Ajuntament de Tarragona)

Un alcalde citat a declarar com a investigat en un cas amb cinc presumptes delictes. I un govern fràgil, en minoria, amb només 9 dels 27 regidors al saló de plens. El 2016 s’estrena políticament a Tarragona amb una sensació d’incerteses i turbolències. Massa incerteses. I massa turbolències.

El cas Inipro és ja una amenaça per a Josep Fèlix Ballesteros. La denúncia de la CUP, presentada el 2013, va desembocar el passat mes d’octubre en l’entrada i els registres de la guàrdia civil en diverses dependències municipals i la detenció de l’exgerent de l’Institut de Serveis Socials, Antonio Muñoz.

Va ser llavors quan els ciutadans de Tarragona van prendre consciència que un afer fosc podria tacar la trajectòria de l’alcalde. Va ser l’octubre negre de Ballesteros que analitzàvem en un altre article al FET a TARRAGONA. Des de llavors, la tramitació judicial ha anat avançant i el govern ha seguit en franca minoria i ha aprovat els pressupostos pels pèls i en temps de pròrroga.

No és aquest el millor panorama per afrontar el segon any d’aquest mandat, l’últim abans de la cita dels Jocs del 2017. Ballesteros declararà davant del jutge el dia 26 i dos dies després pronunciarà la conferència anual sobre l’estat de la ciutat que organitza el Col·legi de Periodistes i que duu com a títol ‘Mirar lluny, treballar a prop’. L’alcalde ha fet bé de donar ràpidament explicacions als mitjans i a la ciutadania, però no ha acabat de ser del tot convincent.

L’ombra Inipro es fa més gran en un alcalde que sembla cada cop més petit i que ha perdut part de l’encant i el carisma que el van portar el 2007 a l’alcaldia. Convé que el cas judicial es resolgui al més aviat possible i que el panorama polític de Tarragona s’aclareixi amb rapidesa.  No ens podem permetre un any més d’apatia i febleses. 


Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *