15.6 C
Província de Tarragona
Divendres, març 15, 2024

Els ‘regals’ de Ballesteros a canvi d’estabilitat

Fernández, Ballesteros i prats signen l'acord de govern 'Tarragona és futur' (foto: Mauri Fernández)
Fernández, Ballesteros i prats signen l’acord de govern ‘Tarragona és futur’ (foto: Mauri Fernández)

El mateix dia que el líder del PSOE, Pedro Sánchez, comença l’operació per intentar formar a Espanya un govern progressista i de canvi  -després de quatre anys de majoria absoluta del Partit Popular-, l’alcalde socialista de Tarragona pacta amb el mateix PP i amb Unió  -partit en descomposició-  un govern continuïsta que gira a la dreta i que preten salvar els interessos dels seus protagonistes.

 

Josep Fèlix Ballesteros ‘regala’ a Alejandro Fernández el principal càrrec de responsabilitat d’un popular en un govern municipal a Catalunya. Després de perdre les alcaldies de Badalona i Castelldefels, la ciutat de Tarragona esdevé el primer ‘bastió’ del poc poder que toquen els del PP als ajuntaments catalans. Ser primer tinent d’alcalde i coordinador de les àrees de Presidència i Estratègies de Ciutat (fins ara en mans de Javier Villamayor) és un bon trofeu per a Fernández, que aconsegueix treure el cap en un moment d’hores molt baixes per a la seva formació, investigada per múltiples casos de corrupció.

 

Ballesteros també ‘regala’ a Josep Maria Prats un departament teòricament clau en qualsevol govern de progrés com és el de Cultura. L’únic representant d’Unió al consistori (escindit de la coalició que li va permetre arribar a l’escó) i nou quart tinent d’alcalde obté un botí excessiu pel pes polític inexistent dels democristians a la ciutat i al país. Deixar la cultura en mans d’Unió avala el poc interès dels socialistes per aquesta àrea estratègica. Caldrà veure quin paper juga aquí Begoña Floria, que al cartipàs és manté com a coordinadora de Cultura, Festes, Patrimoni i Turisme. Actuarà i decidirà per damunt de Prats i d’Immaculada Rodríguez (PP), flamant nova consellera de Turisme?

 

(Obro parèntesi: algú entén que la regidora de Patrimoni, Begoña Floria, no coincideixi amb la regidora de Ciutats Patrimoni, Immaculada Rodríguez?)

 

A canvi de les cessions i ‘regals’, Ballesteros aconsegueix l’estabilitat que tan desitja en un moment convuls, amb el rerefons judicial del cas Inipro i amb la perspectiva política molt complexa en la gestió dels Jocs Mediterranis. Al meu entendre, aquests són els dos factors principals que expliquen el pacte de govern tripartit perseguit per l’alcalde. La majoria absoluta de 14 escons l’allibera de les tensions del dia a dia i li assegura un suport bàsic i fidel per tirar endavant els 18 mesos previs a la cita esportiva del 2017. Uns mesos que no seran gens fàcils de gestionar.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here