Advertisement
10.5 C
Província de Tarragona
Dissabte, novembre 26, 2022

Tarragona es mereix un festival d’estiu renovat i potent

Imatge d'un concert de Manolo Garcia l'any 2009 al Teatre Auditori del Camp de Mart. Foto: AJUNTAMENT DE TARRAGONA
Imatge d’un concert de Manolo Garcia l’estiu de l’any 2009 al Teatre Auditori del Camp de Mart. Foto: AJUNTAMENT DE TARRAGONA

El juliol de 2013 en un article publicat al FET i titulat ‘Un Camp de Mart descompensat’ afirmava: “Llàstima d’una programació d’estiu tan descompensada, després de l’èxit i la bona línia fixada durant la primavera als teatres Tarragona i Metropol. El festival ETC està dissenyat en la pràctica per la iniciativa privada i la capacitat d’incidència de l’Ajuntament és molt petita”.

 

Al cap de tres anys ha quedat desert el concurs que havia convocat l’Ajuntament per externalitzar la programació i la gestió del festival d’estiu de Tarragona al Teatre Auditori del Camp de Mart. Aquesta circumstància -en principi, negativa- pot obrir una oportunitat per recuperar l’esperit i la qualitat que el certamen (amb altres noms) havia tingut durant la dècada dels 90 i els primers anys del 2000. Sense promotors privats prou interessats, serà l’àrea municipal de Cultura qui assumirà directament l’organització del festival.

 

Fins ara, l’ajuntament havia al·legat uns pressupostos insuficients per no assumir la gestió de l’ETC. Les mateixes retallades que fa quatre i cinc anys es van emportar per davant o van foradar seriosament diverses iniciatives culturals de prestigi. Caldrà veure, per tant, com s’ho fa el consistori aquest 2016, amb el problema afegit del poc temps que hi ha per dissenyar una programació atractiva i variada. El canvi de plans coincideix, a més, amb l’arribada del nou responsable polític de Cultura, el democristià Josep Maria Prats.

L’Ajuntament en recupera la gestió directa després d’una etapa poc reeixida en mans privades

Sigui com sigui l’oferta d’enguany al Camp de Mart, Tarragona es mereix un festival d’estiu potent, que sigui un referent a les comarques del sud de Catalunya. Diria que la ciutat es mereix, com a mínim, recuperar allò que ja s’havia programat amb èxit, que incomprensiblement es va perdre i que molts recordareu: el Festival Kesse de músiques del món amb concerts extraordinaris al pla de la Seu, o el Festival Internacional d’Orgue, que amb tanta perseverança havia impulsat l’organista de la Catedral, Jordi Vergès. Ara seria el moment d’aprofitar el nou orgue, oi?

 

El regidor Prats apunta en aquesta línia . I també reclama un canvi de nom per al festival, que substitueixi la “marca gastada” de l’ETC, Estiu, Tarragona, Cultura. Un nom, per cert, ben estrany, gens comercial i que la ciutat no ha fet seu. Superada l’etapa força erràtica de la gestió privada del certamen, l’ajuntament i el conjunt de la ciutat tenen l’ocasió de recuperar aquelles nits inoblidables d’estiu al Camp de Mart.

 

L’objectiu final és que Tarragona pugui reunir una programació de teatre, música i dansa de qualitat, adreçada a un públic divers i a preus raonables. I que no ens torni a passar com al juliol del 2014, quan Chucho Valdès va fer al Camp de Mart l’únic concert d’aquell estiu a Catalunya  -Anna Plaza en parlava a l’article ‘Deliri llatí’ al FET-  i les grades eren mig buides.  Donem-li coherència al festival d’estiu i recuperem la iniciativa pública i l’autoestima com a ciutat de cultura.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here