24.1 C
Província de Tarragona
Dijous, maig 30, 2024

‘Amb ulls ganxets’: Patrimoni (tancat) de la Humanitat

L'Amfiteatre de Tarragona, en una imatge d'arxiu. Foto: Tinet
L’Amfiteatre de Tarragona, en una imatge d’arxiu. Foto: Tinet

Estimat director,

Doncs mira, encara em faig un tip de riure amb la història aquesta d’uns estudiants bascos que, ingenus, van viatjar a la vostra ciutat per estudiar el patrimoni romà i es van trobar que l’Amfiteatre era tancat. Ha de fer una mica de ràbia, això de passar-se unes quantes hores a la carretera i quedar-se amb les ganes de trepitjar pedra de segles i segles. Si corre la veu, ves que els instituts i les universitats de l’Estat no optin per gastar-se els quartos a Mèrida, posem per cas.

 

Pel que he pogut llegir a la premsa local, això va passar el dia de Sant Jordi. No sé de qui va ser la brillant idea de tancar-lo per a un esdeveniment privat (la pela és la pela, oi?), però a banda dels pobres nanos bascos una bona colla de turistes d’aquí i d’allà que havien comprat tiquets combinats per accedir a tot el patrimoni romà es van quedar a l’entrada de l’Amfiteatre amb un pam de nas. Això sí que és donar una bona imatge de Tarragona, companys!

 

Segons relata un digital pelacanyes que segueixo amb regularitat, la professora dels estudiants va intentar raonar amb els qui tallaven el bacallà i els va narrar l’odissea dels seus nois, arribats de ben lluny moguts per l’ànsia d’aprendre. Una hora de negociació, però, no va servir de res. Allà només hi podien ser els escollits, uns ianquis amb la cartera plena. El curiós del cas és que encara recordo quan es va anunciar amb certa pompa que l’Amfiteatre obriria tots els dies. Es veu que no, doncs.

 

És quan us passen coses com aquesta que penso que a Reus no cal que fem res d’especial per liderar el territori. De nyaps i desgavells també en sabem, els ganxets, i més des de l’entrada de l’inefable Pellicer a l’Ajuntament, però una de tan trista no la recordo. No tot ha de ser fer calaix, home! No sé qui ha permès que el vostre patrimoni pugui llogar-se tan alegrement i menys encara com als responsables se’ls va ocórrer organitzar la festeta per als americans el dia de Sant Jordi, que saps que tindràs una gentada de por als carrers amb ganes de conèixer la història tarragonina.

 

I la resta, què? Parlem dels Jocs Mediterranis? De l’estació de trens que tindreu, que només us hi passaran els Rodalies i gràcies? I en Ballesteros? Bé, gràcies. L’altre dia era a Palamós, per seguir el Nàstic. No se’n perd ni un, de partit. I després n’hi ha que es queixen d’en Rajoy i la seva afició al Marca. Aaaiii…

Ben cordialment,

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

3 COMMENTS

  1. Fot una mica que publiqui un ganxet en un medi tarragoní, però encara fot més que tingui raó… Per cert, no us oblideu de votar “amfiteatre” com a símbol més representatiu en totes aquestes competicions populars que només serveixen per mirar-se el melic…
    Com a bon tarragoní.. banyuts i pagar el beure

  2. Es increïble que hores d’ara encara no hagi dimitit ningú dels que van autoritzar o simplement aprovar aquesta agressió a la ciutadania i, fins i tot, a tota la ciutat

  3. Per no parlar de la casa Castellarnau, ni de la Canals… el cartellet de reserva prèvia és un mofa per la gent que ve de fora a veure el patrimoni.
    És molt trist que visquem en una ciutat on per cada càrrec de confiança hi han 3 persones col·locades i que no pugui posar conserges als museus, o això diuen.
    Fa mal dir-ho, però els de Reus ens passen la mà per la cara des de fa anys en tot. (excepte en futbol i castells, tot sigui dit)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here