10.9 C
Província de Tarragona
Dissabte, febrer 24, 2024

Entre la maqueta de Tarraco i les entrades de Tarraco Viva

Una conservadora neteja des d'una plataforma la maqueta de la Tàrraco romana. Foto: RICARD LAHOZ
Una conservadora neteja des d’una plataforma la maqueta de la Tàrraco romana. Foto: RICARD LAHOZ

Cinc apunts breus en relació a la maqueta de la Tàrraco romana on es representa la ciutat en la seva època de màxim apogeu i el festival Tarraco Viva, que arrenca el proper diumenge:

 

– Dies de neteja de la gran maqueta de Tàrraco instal·lada al vestíbul de l’Antiga Audiència. Una persona especialitzada se n’ocupa amb un pinzell, un petit aspirador i aigua destil·lada. Treure la pols de la maqueta és una feina que ara habitualment es fa una vegada al trimestre. Abans es feia un cop al mes.

 

– A l’exterior de la plaça del Pallol tres turistes un pèl despitats es miren la façana de l’Antiga Audiència i dubten. Des d’una de les terrasses de davant, algú crida ‘maqueta’ i ‘gratis’. Els visitants accedeixen a l’interior i es queden bocabadats. Són de Letònia!

 

– Molts turistes visiten Tarragona per lliure: la majoria van equipats amb mapa i han passat per una oficina d’informació, però no tenen l’obligació d’intuïr on és la gran maqueta de Tàrraco. Com és possible que no hi hagi cap banderola o senyal informatiu a la façana de l’Antiga Audiència que indiqui l’accés lliure a la maqueta? Tants diners costa?

 

– Aquest dimarts es presenta a Barcelona el festival Tarraco Viva, concretament al Palau Moja i amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat. Tot un encert: Tarragona ha d’anar més a la capital del país a explicar els seus projectes. En aquest tema es nota la sensibilitat de la regidora de Patrimoni, Begoña Floria. 

 

– Però incomprensiblement, a cinc dies de l’inici de Tarraco Viva no és possible adquirir entrades per al festival. Entro a la pàgina web i quan vaig a l’apartat de ‘venda d’entrades’ em diu que en breu trobaré l’enllaç. És desesperant la lentitud i inoperància administrativa interna de l’Ajuntament de Tarragona. La bona feina dels organitzadors de Tarraco  Viva  mereix que algú doni un cop de puny a la taula. Ja n’hi ha prou, de tanta ineficàcia!

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

1 COMMENT

  1. Cada any passa el mateix. Tampoc es disposa del programa imprès.
    És un autèntic escàndol la inoperància de l’administració del Ajuntament.
    Podria explicar moltes anècdotes lamentables que he viscut en anys anteriors.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here