Advertisement Advertisement
22.7 C
Província de Tarragona
Diumenge, octubre 1, 2023

Tarragona, Felip VI i els ‘smart’ Jocs

L'alcalde Josep Fèlix Ballesteros i Felip VI al Teatre Tarragona. Foto: MAURI (Ajuntament de Tarragona)
L’alcalde Josep Fèlix Ballesteros i Felip VI al Teatre Tarragona. Foto: MAURI (Ajuntament de Tarragona)

Una vegada més, la capital del Camp de Tarragona veu com su excelencia el Jefe del Estado la visita. Aquesta vegada, la visita llampec de Felipe de Borbón ha consistit en deixar-se veure a l’interior del Teatre Tarragona —un lloc molt adient per fer comèdia— per dirigir-se, tot seguit, cap a Port Aventura —també un lloc adient per passar-s’ho bé.

 

De fet, segons la seva agenda pública, visitable al web Casareal.es, la feina del monarca ha estat assistir a l’«Acto de presentación de la mascota oficial de los Juegos Mediterráneos “Tarragona 2017”» i també a l’«Almuerzo de clausura del Comité Ejecutivo de los Comités Olímpicos Europeos». Però ja se sap: mai no va sol enlloc. Llanos de Luna, caps militars, delegats de la Generalitat, representants diversos del Consistori i alguna ministra del Gobierno, entre el reguitzell d’assistents a l’acte, digne de #MarcaEspaña.

 

Crec convenient dir que, fins i tot, des d’una òptica procliu a la celebració dels Jocs, hi ha moltíssimes altres prioritats que presentar la mascota d’uns Jocs que si es fan, sembla que seran prou descafeïnats. Felipe VI d’Espanya va venir la nostra ciutat el març del 2015 per fer una visita similar, i ara ve a presentar la mascota, llàstima que, de moment, no hi ha ni pistes ni estadis ni piscines ni res que s’hi assembli per dur a terme els jocs. En qualsevol cas, la pregunta seria: ¿Quants diners ens han costat aquest acte? I no només em refereixo al muntatge escènic, sinó als transports, dinars, sopars, policia i tot el cordó de seguretat que s’hi associa. Un acte de màrqueting pur que, de ben cert, dubto moltíssim que hagi tingut gaire volada i impacte.

 

Però fet i fet, la vida és així, i de vegades, i per molt que em pesi com a tarragoní, crec que tenim el que ens mereixem. La visita a la ciutat d’un cap d’Estat a poc o gens legitimat —perquè ha heretat la cadira de son pare, que al seu torn la va heretar del feixista Franco— per minúcies com aquesta denota que l’interès de qui el convoca és l’espectacle i l’aparador. Fer-se la foto, en definitiva, amb qui et pot donar una mica de corda al projecte que tu defenses, mentre que els Jocs fan aigües pertot i el finançament, fins a dia d’avui, i que se sàpiga, és a còpia de deute de les arques municipals.

 

Alhora, fins i tot algunes formacions que no són contràries taxativament als Jocs, i evidentment les que en són, no han anat a rebre Felipe de Borbón. La plantada de bona part del cartipàs municipal —CiU, ERC, CUP i ICV—, i el rebuig de bona part de la ciutadania, mesclat amb el ni-fred-ni-calor de la resta de la població, hauria de fer plantejar a l’equip de govern tripartit —PSC-PSOE, PP i Unió (paradoxes?)— si realment és necessari fer aquest exercici proper al proselitisme borbònic quan el més calent és a l’aigüera.

 

De moment, i a 365 dies i escaig de l’esdeveniment, els Jocs són bosses de promoció, adhesius, quatre logos i una smart fundació que és opaca amb els seus comptes. Anem fent, que qui dies passa, jocs empeny.

Albert Ventura
Albert Ventura
Filòleg i escriptor
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

1 COMMENT

  1. Bon article: clar, ben estructurat i sense faltes. No sembla que s’hagi d’esperar menys d’un llicenciat en una carrera de lletres… però desgraciadament, per allò que ens hem d’empassar cada dia els tarragonins en llegir qualsevol mitjà informatiu local, s’ha de felicitar l’autor d’aquest article.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here